Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Adamczyková přidala v Cortině další stříbro

Po úspěchu v Sieře Nevadě vybojovala Eva Adamczyková druhé místo i v závodě SP v italské Cortině d'Ampezzo. V napínavé finálové jízdě šla česká závodnice do vedení, Charlotte Bankesová ji přesto dokázala porazit. V cíli českou snowboardcrossařku dělilo od vítězství pouhých sedmnáct setin. Mužský závod patřil Eliotu Grondinovi, Radek Houser skončil v osmifinále.

Úřadující mistryně světa Adamczyková, která kvůli účasti v televizní taneční soutěži vstupovala do sezony později, byla na stupních vítězů počtvrté ze šesti letošních startů. Napodobila druhá místa z Gudauri a prvního závodu v Sierra Nevadě. Jejím jediným vítězstvím v aktuálním ročníku SP zůstává lednový úspěch ze Svatého Mořice. Za vítěznou Bankesovou a druhou Adamczykovou dojela třetí Italka Michela Moioliová.

Ve vyřazovacích jízdách dnes za umělého osvětlení závodili také Radek Houser a Kryštof Choura, oba vypadli v osmifinále. Vyhrál král této sezony Eliot Grondin z Kanady těsně před Američanem Jakem Vedderem. Třetí skončil Australan Jarryd Hughes.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články