Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Tragédie v Almaty: olympijského krasobruslaře Tena pobodali, zranění nepřežil

Krasobruslař Denis Ten přišel v 25 letech o život. Bronzového medailistu z olympijských her v Soči 2014 a vicemistra světa z roku 2013 pobodali na ulici v Almaty dva muži, jeden z nepopulárnějších sportovců Kazachstánu pak v nemocnici kvůli velké ztrátě krve zemřel.

Podle médií se krasobruslař dostal s muži do konfliktu poté, co je přistihl při pokusu poničit mu zpětná zrcátka na autě. Při napadení však utrpěl hluboké rány. Nůž zasáhl i stehenní tepnu a krasobruslař ztratil tři litry krve. V nemocnici podstoupil urgentní operaci a tři hodiny bojoval o život, nakonec ale zraněním podlehl.

Ten, jenž má ve sbírce i bronz z mistrovství světa 2015, byl rovněž tváří kazašské kandidatury na zimní olympijské hry 2022. Při hlasování MOV v roce 2015 dostal ale před Almaty přednost konkurenční projekt Pekingu.

V loňském roce vyhrál Ten zimní univerziádu, v poslední době ho ale pronásledovala zranění. Na letošních OH v Pchjongčchangu obsadil až 27. místo.

"Denis byl velký sportovec a velký velvyslanec krasobruslení. Vřelá osobnost a okouzlující muž. Ztráta člověka v tak mladém věku je tragédie," litoval prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach.

Zdroj
ČTK, ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články