Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sourozenci Mrázkovi útočí na zlato z juniorského MS, po rytmickém tanci vedou

Sourozenecký taneční pár Kateřina a Daniel Mrázkovi útočí na juniorský světový titul. Na šampionátu v Calgary těsně vedou po rytmickém tanci. Soutěž vyvrcholí v sobotu pozdě večer středoevropského času. Případným titulem by Mrázkovi navázali na úspěch sportovní dvojice Anna Dušková – Martin Bidař, která ovládla juniorské MS v roce 2016.

Mrázkovi se na rozdíl od finále juniorské Grand Prix vyhnuli v rytmickém tanci pádu a získali 71,19 bodu. "Rytmický tanec se nám nepovedl přesně podle představ. Bylo tam pár menších chyb, které nás stály pár bodů. Na druhou stranu jsme ale rádi, že se nám podařilo i přes velkou nervozitu zajet kvalitní program," uvedl Mrázek.

Ve volném tanci budou hájit náskok jedenácti setin bodu před korejským párem Hannah Limová – Je Quan, který je průběžně druhý. Vítězové juniorské Grand Prix Nadiia Bashynská a Peter Beaumont z Kanady budou útočit ze čtvrtého místa. Na české reprezentanty ztrácejí více než tři body.

České krasobruslení má zatím z juniorských světových šampionátů tři cenné kovy. Vedle titulu Duškové s Bidařem byl v roce 2010 stříbrný Michal Březina a tutéž medaili získala v roce 1978 v Megéve sportovní dvojice Jana Bláhová – Luděk Feňo.

Na aktuálním MS byla devátá sportovní dvojice Barbora Kuciánová – Lukáš Vochozka a 20. příčku obsadila mezi juniorkami Barbora Tykalová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články