Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Od jednoduchého axela po zvedačky. Dušková dělá přes Vánoce pokroky

Dva měsíce od operace zraněného kolena už Anna Dušková se svým partnerem Martinem Bidařem zase trénuje na ledě. Juniorští mistři světa ve sportovních dvojicích se chystají na svou olympijskou premiéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Dušková se vrátila do plného tréninku a dělá pokroky

Dušková si koncem října přetrhla kolenní vaz a 6. listopadu podstoupila operaci. O 43 dní později poprvé po úrazu obula brusle. "V sobotu 23. jsem si udělala malý vánoční dárek, poprvé jsem skočila jednoduchého axela. Je to velký pokrok," podotkla juniorská mistryně světa s úsměvem.

Teď už skáče dvojité skoky a společně s Martinem Bidařem pracují na zvedaných figurách, při kterých Dušková dopadá na operovanou nohu.

"Teď už se snažím co nejvíc soustředit a zapomenout na to," uvedl Bidař. "Nejistota tam při prvním pokusu je, ale každý trénink se to zlepšuje. Dneska už jsem měla pocit, že to bylo moc hezké," dodala trenérka Eva Horklová.

Za necelé dva týdny absolvuje Dušková poslední kontrolu operovaného kolena a poté by se měla už bez omezení připravovat na první start po zranění, přímo na olympijských hrách. Krátký program sportovních dvojic se jede 14. února.

"Budu makat, co nejvíc to půjde, abych tam mohla jet," zdůraznila nadějná česká krasobruslařka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články