Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krasobruslařské tituly ČR slaví Bělohradský a Březinová

I díky absenci Michala Březiny si Jiří Bělohradský vyjel český titul v krasobruslení. Na společném šampionátu čtyř zemí v Košicích se mezi ženami stala mistryní ČR Eliška Březinová, která se radovala už popáté. Oba se tak kvalifikovali na lednové mistrovství Evropy v Moskvě.

Jiří Bělohradský
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Zatímco loni Březina uvolnil domácí trůn kvůli zranění, tentokrát na společné mistrovství ČR, Slovenska, Maďarska a Polska z USA vůbec nepřicestoval, aby nemusel přerušovat přípravu na ME a olympijské hry. Osmnáctiletý Jiří Bělohradský, kterého trénují Vlasta Kopřivová a Tomáš Verner, nestačil jen na Poláka Igora Rezničenka.

Nejlepší volnou jízdu zajel šestnáctiletý Matyáš Bělohradský, ale v celkovém součtu za starším bratrem zaostal přibližně o tři a půl bodu. Jiří Bělohradský bude na ME závodit potřetí za sebou, při obou předchozích startech skončil dvacátý.

Pátá účast na evropském šampionátu čeká Elišku Březinovou, jejímž maximem jsou patnáctá místa z let 2014 a 2015. V uplynulé sezoně o evropský šampionát přišla, protože český titul získala Michaela Lucie Hanzlíková. Ta tentokrát mezi Češkami obsadila až třetí příčku, naopak Březinová díky nejlepší volné jízdě porazila všechny české i zahraniční konkurentky.

Na druhou příčku mezi Češkami a celkově pátou pozici klesla po nejlepším krátkém programu patnáctiletá rodačka ze Soulu Ko Ta-hjon. Ta v lednu 2016 vyhrála zimní olympiádu dětí a mládeže.

V kategorii tanečních párů na šampionátu v Košicích Česko reprezentují jen Cortney Mansourová a Michal Češka. Sportovní dvojice na šampionátu vůbec nezávodí. Český pár Anna Dušková a Martin Bidař by stejně nemohl startovat, protože partnerka se teprve vrací k tréninku po operaci kolena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články