Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lepší krátký program svět neviděl. Kihiraová překonala rekord

Světový rekord v krátkém programu padl. Při World Team Trophy se o to postarala japonská krasobruslařka Rika Kihiraová, která své zemi pomohla k průběžné druhé příčce v soutěži pro šest elitních reprezentačních družstev. Po krátkých programech mužů a žen a rytmickém tanci jsou v japonské Fukuoce v čele Američané.

Rika Kihiraová
zdroj: Reuters

Šestnáctiletá Kihiraová nechala zapomenout na nezdar na MS, kde skončila čtvrtá. Díky trojitému axelu a dalším náročným prvkům získala za krátký program 83,97 bodu, čímž o 1,46 bodu vylepšila vlastní maximum. Trojitý axel skočila i Jelizaveta Tuktamyševová, která ale měla jednodušší kombinaci trojitých skoků a skončila druhá. Třetí byla Kaori Sakamotová.

O vedení Američanů se postarali především muži. Krátký program vyhrál mistr světa Nathan Chen před bronzovým medailistou z březnového MS Vincentem Zhouem. Třetí příčku navíc obsadil taneční pár Madison Hubbellová a Zachary Donohue, zatímco japonští tanečníci skončili poslední.

Po prvním dnu má tým USA 50 bodů a dvoubodový náskok před obhájci trofeje z Japonska. Třetí Rusové ztrácejí dalších deset bodů. Především kvůli selhání vicemistra Evropy Alexandra Samarina, který v krátkém programu dvakrát upadl a za poslední dvanácté místo získal jen bod.

V pátek a v sobotu se uskuteční zbývajících pět částí týmové soutěže. Krátké programy a volné jízdy se bodují samostatně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články