Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Patnáctiletá krasobruslařka Zagitovová vyhrála finále Grand Prix

Patnáctiletá ruská krasobruslařka Alina Zagitovová ovládla při svém premiérovém startu finále seniorské Grand Prix v Nagoji. Úřadující juniorská mistryně světa rozhodla skvělou volnou jízdou, díky níž vylepšila letošní maximum na 223,30 bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Krasobruslařka Zagitovová ovládla finále Grand Prix

Soutěž tanečních párů vyhráli Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, kteří tak ukončili vítěznou sérii Kanaďanů Tessy Virtueové a Scotta Moira. Ve sportovních dvojicích potvrdil výhrou velké ambice v olympijské sezoně německý pár Aljona Savchenková, Bruno Massot.

Zagitovová, jež v minulé sezoně vyhrála finále juniorské Grand Prix, figurovala po krátkém programu na druhém místě, stejně jako při předchozích letošních výhrách v seniorské Grand Prix ale předvedla takřka bezchybnou volnou jízdu.

její druhé polovině zvládla čistě mimo jiné kombinaci trojitých skoků a vyhrála před krajankou Marií Sotskovovou. Vicemistryně světa Kaetlyn Osmondová z Kanady, jež po krátkém programu vedla, klesla na třetí místo.

Dvojnásobní olympijští šampioni Virtueová a Moir sbírali vítězství od svého návratu k soutěžím po dvouleté pauze na Kanadské brusli 2016. Tentokrát ale nestačili na vicemistry světa, kteří předvedli působivé představení za doprovodu Měsíční sonáty.

Savchenková s Massotem vylepšili letošní kombinované maximum sportovních dvojic na 236,68. Mistři světa Suej Wen-ťing a Chan Cchung z Číny skončili druzí, třetí místo obsadili Kanaďané Meagan Duhamelová a Eric Radford.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články