Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Březina odstartoval olympijskou sezonu čtvrtým místem na Kanadské brusli

Saint John (Kanada) – Čtvrtým místem na Kanadské brusli vstoupil do Grand Prix krasobruslař Michal Březina a nadějně tak načal olympijskou sezonu. Třiadvacetiletý český reprezentant si po volné jízdě polepšil z průběžné sedmé pozice. S naprostou převahou zvítězil domácí trojnásobný mistr světa Patrick Chan, s téměř třicetibodovou ztrátou se za ním umístili Japonci Juzuru Hanju a Nobunari Oda. 

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP

Březina se těsně pod stupně vítězů posunul díky páté nejlepší volné jízdě a celkovému součtu 218,32 bodu. Od medaile jej ale dělilo téměř patnáct bodů, vítězný Kanaďan dostal od rozhodčích výslednou známku 262,03.

Pro Březinu byla Kanadská brusle, druhý závod seriálu Grand Prix, ostrým startem do olympijské sezony. Jediný český účastník GP se ještě představí v polovině listopadu na Trofeji Erika Bomparda v Paříži.

V soutěži sportovních dvojic triumfovali poprvé v kariéře český rodák Ondřej Hotárek se Stefanií Bertonovou. Italský pár, který vloni vybojoval bronz na ME, zajel v obou dnech životní jízdy a z Kanady se vrátí s osobním rekordem 193,92 bodu.

Soutěž žen vyhrála rovněž v osobním maximu patnáctiletá Ruska Julia Lipnická (198,23), nejlepším tanečním párem byli Kanaďané Tessa Virtueová, Scott Moir. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články