Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Březina už myslí na olympiádu, chce medaili

Praha - Česká krasobruslařská jednička Michal Březina vstupuje do sezony, která pro něj vyvrcholí olympiádou v Soči. Bronzový medailista z evropského šampionátu by rád na stupně vystoupil i na nejprestižnějším klání. "Je to olympiáda. Je to jednou za čtyři roky. Každý se na to připravuje, aby byl na sto procent připravený. Je tam šest sedm kluků, kteří mají na to, aby měli medaili. Takže konkurence tam je," uvědomuje si Březina.

Je nám líto, video expirovalo.
Krasobruslař Březina začíná s přípravou na olympiádu

Český krasobruslař ví, že cesta k úspěchu na olympijských hrách vede jen přes perfektně zvládnutou a náročnou sestavu s několika čtvernými skoky, a k tomu také směřuje přípravu pod taktovkou Ukrajince Viktora Petrenka. "Flip ještě není stoprocentní, takže v těch prvních závodech ho určitě dělat nebudu. Rozhodli jsme se, že pojedu na dva 'čtveráky', na dva salchowy ve volné jízdě. A tím to v podstatě končí a na flipovi se bude pracovat," plánuje Březina.

Příští týden zamíří třiadvacetiletý krasobruslař trénovat do New Jersey a v říjnu ho čeká první důležitý závod Grand Prix v Kanadě. Do Česka se Březina vrátí v prosinci, aby se připravil na republikový šampionát. 

S Sherlockem do Soči

Pod Petrenkem se v New Jersey Březina připravuje už druhou sezonu. Spolupráci si pochvaluje. "Loni jsme si na sebe zvykali. Viktor nic z mé techniky neměnil. Chtěl jen, abych měl ve své jízdě čtverné skoky, které znamenají výkonnostní posun. Jsem rád, že mě do toho tlačí. Jeho manželka mi pomáhá s krokovými variacemi a piruetami," doplnil Březina.

Nyní čeká ještě na dokončení odpovídajícího kostýmu k hudbě z filmu Sherlock Holmes pro novou volnou jízdu. Měl by být do dvou týdnů hotov, bez buřinky. "Mohl bych ji sice mít na hlavě, ale špatně by se s ní bruslilo," řekl krasobruslař.

V poslední době Březina také zažehnal zdravotní problémy s ramenem. Předtím dokonce zvažoval, že po sezoně podstoupí operaci. "Po poradě s lékařem se věnuji speciálním cvikům. Bolest ustala, problémy nemám. Pokud bude tento stav pokračovat, tak nebude důvod rameno operovat," vysvětlil Březina. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články