Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bidař s Abrazevičovou se poprvé rozhodčím zřejmě ukážou na začátku prosince

Času není nazbyt. Martin Bidař by s novou partnerkou Hannou Abrazevičovou mohli poprvé závodit už na začátku prosince v Záhřebu. Nyní se nová česká sportovní dvojice připravuje v Moskvě s trenérem Dmitryjem Savinem z týmu známé trenérky Niny Mozerové, která vedla například olympijské šampiony z roku 2014 Taťjanu Volosožarovou a Maxima Traňkova. Dlouhodobý program nové sportovní dvojice ještě není jasný, otazník visí také nad účastí na mistrovství Evropy.

Martin Bidař
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Bidař s Běloruskou Abrazevičovou teď intenzivně pracují na krátkém programu a volné jízdě, která vznikla teprve před třemi týdny. "Je třeba sladit techniku a doladit některé prvky. Musí se to vzít globálně, aby si byli jisti," uvedl partnerův starší bratr Petr Bidař, který dvojici dlouhodobě vede.

Juniorský mistr světa z roku 2016 Martin Bidař v létě pět měsíců hledal novou partnerku poté, co se rozešel s Annou Duškovou. V září se dal dohromady s Abrazevičovou, která dostala svolení reprezentovat Česko.

Už za pět týdnů by se mohli krasobruslaři poprvé předvést rozhodčím. Chystají se do Záhřebu na soutěž Golden Spin, která se koná od 5. do 9. prosince. O týden později pak plánují startovat na republikovém šampionátu, který se tradičně uskuteční jako společné mistrovství Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Tentokrát ho bude hostit Budapešť.

Co bude pak, je ještě ve hvězdách. "Samozřejmě ani mistrovství Evropy není mimo hru, ale nic nechceme tlačit na sílu," doplnil Petr Bidař. Evropský šampionát bude na konci ledna v běloruské metropoli Minsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články