Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hledání skončilo. Bidař bude závodit s Běloruskou Abrazevičovou

Trvalo to pět měsíců. Teď už Martin Bidař po rozchodu s Annou Duškovou konečně našel novou partnerku. Bude závodit za Česko s Běloruskou Hannou Abrazevičovou. Juniorský mistr světa v kategorii sportovních dvojic z roku 2016 to řekl v rozhovoru pro web czechteam.info.

Martin Bidař
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Devatenáctiletý krasobruslař po rozpadu nadějné české dvojice zaviněném odlišnými představami o budoucí přípravě zkoušel několik zahraničních partnerek. Jejich federace ale krasobruslařkám nepovolily přestup do českých reprezentačních barev. "Museli bychom minimálně rok čekat, než bychom mohli závodit. Teď jsem konečně našel tu správnou, se kterou můžeme závodit dokonce už tuto sezonu. Je hodně těžké bruslit na sto procent, když nemáte jistotu," uvedl Bidař.

Abrazevičová, která tři roky žije v Rusku, se ozvala sama. "S běloruským svazem nebyl problém se domluvit," pochvaloval si Bidař. Společně bruslí necelý měsíc. Zatím trénují v Praze. "Příští měsíc bychom měli jet na pár týdnů do Ruska trénovat do týmu Niny Mozerové. Trénujeme s mým bratrem Petrem a teď za námi přijel i trenér Dmitry Savin, který také spolupracuje s paní Mozerovou," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Bidař utvořil krasobruslařský pár s Abrazevičovou

Letos a příští rok mohou ještě jezdit mezi juniory, ale chtějí se pokusit prorazit i v seniorské kategorii. "Případně se dostat alespoň na mistrovství Evropy. Pokud půjde vše podle plánu, mohli bychom prvně závodit už v listopadu," konstatoval Bidař.

Dušková našla partnera záhy po rozchodu, stal se jím její kolega z tréninkové skupiny trenérky Evy Horklové Radek Jakubka. Společně ale ještě závodit nemohou, protože Dušková je po další operaci problematického kolena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články