Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krpálka a spol. čeká grandslam v Abú Zabí. Bude se olympijský šampion opět radovat?

Po cenném triumfu v mexickém Cancúnu se judista Lukáš Krpálek představí i na předposledním grandslamovém turnaji v letošní sezoně, který hostí hlavní město Spojených arabských emirátů. Přímý přenos z úvodního dne prestižního měření sil, jehož se v Abú Zabí zúčastní kromě olympijského vítěze i kvarteto českých reprezentačních kolegů, sledujte od 15:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.  

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Na poslední chvíli vypadl z nominace šestý muž olympijského žebříčku kategorie do 60 kilogramů David Pulkrábek. "Davida postihly zdravotní potíže, které nejsou vážné, ale závodit v Abú Zabí mu nedovolí," vysvětlil šéftrenér české reprezentace Petr Lacina.

Krpálek bude v nejtěžší váhové kategorii prvním nasazeným, do Spojených arabských emirátů přicestoval jako čerstvý vítěz Velké ceny Mexika.

Závěrečný den turnaje - v pondělí 29. října - se bude prát i David Klammert v kategorii do 90 kilogramů, jenž v Cancúnu skončil pátý. "Trápím se trochu se zády, tak uvidím, jak moc mě budou limitovat," uvedl osmnáctý muž světového rankingu. "Nějaké ambice a cíle si nedávám. Jdu tam dát to nejlepší, co umím. Chci urvat co nejvíce zápasů," doplnil.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Kroměříže strávil poslední týden společně s dalšími účastníky grandslamu v Abú Zabí Jakubem Ječmínkem a Jaromírem Musilem na soustředění ve španělské Málaze. "Bylo tam celkem dost judistů, o kvantum randori proto nebyla nouze, což bylo to hlavní," upozornil Klammert. "Samozřejmě bylo velkým přínosem i moře a teplo. Hned se trénovalo lépe a člověk si užil i to prostředí," zakončil.

Nominace ČR na grandslam v Abú Zabí:

-66 kg: Pavel Petřikov

-73 kg: Jakub Ječmínek

-81 kg: Jaromír Musil

-90 kg: David Klammert

+100 kg: Lukáš Krpálek

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články