Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krpálek v Montrealu prohrál s legendárním Rinerem v prodloužení, pak získal bronz

Lukáš Krpálek se na Grand Prix Montrealu poprvé v kariéře utkal s francouzskou judistickou legendou Teddym Rinerem. Desetinásobnému mistru světa a dvojnásobnému olympijskému vítězi nakonec podlehl v semifinále v prodloužení. Riner se na tatami vrátil po téměř dvouleté pauze a prodloužil sérii neporazitelnosti trvající od září 2010. Krpálek nakonec vybojoval bronz v duelu s Němcem Johannesem Freyem.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Krpálek po zisku zlata v Riu de Janeiro přestoupil z váhy do 100 kg do nejtěžší kategorie a s Rinerem se střetl po téměř třech letech čekání.

Duel olympijských šampionů byl dlouho nerozhodný a po čtyřech minutách šel do dvouminutového prodloužení, v jehož závěru Francouz bodoval a prodloužil devět let trvající neporazitelnost.

"Byla to pro mě obrovská výzva, chtěl jsem být první, kdo ho po tak dlouhé době porazí. Byl to extrémně vyrovnaný zápas, bohužel jsem v závěru trochu zaspal, on mě načapal, já spadl trošku na bok a rozhodčí to ohodnotil," řekl České televizi zklamaný Krpálek.

Jeho smutek po porážce byl o to větší, že cítil šanci na vítězství. "Celkově jsem měl od začátku nechci říct navrch, ale byly tam šance, kdy to bylo kousek od toho, aby to bylo ohodnocené, ale nedotáhl jsem to. Minimálně třikrát jsem mohl přejít do svých oblíbených technik, ale už jsem byl tak vyřízený, že jsem to nezvládl," poznamenal osmadvacetiletý český judista po souboji s výrazně těžším soupeřem.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek první souboj s Rinerem prohrál v Montrealu v prodloužení

Od Rinera cítil respekt. "Hrozně moc mi děkoval za úžasné utkání, že to byl pro něj nejhezčí zápas. Jsem za to rád. Já ale chtěl vyhrát, tak snad jsem si tu smůlu vybral a příště se to povede," řekl Krpálek.

Pátý muž z červnových Evropských her Krpálek byl v Montrealu nasazen přímo do čtvrtfinále, v němž porazil před vypršením času domácího Kanaďana Marca Deschenese. Po prohře s Rinerem bojoval o bronz s Johannesem Freyem a Němce v prvním vzájemném souboji porazil ve třetí minutě na ippon.

Třicetiletý Riner v Montrealu zápasil poprvé od listopadu roku 2017, kdy na mistrovství světa bez rozdílu vah v Marrákeši získal jubilejní desátý titul.

Pátý muž z červnových Evropských her Krpálek byl v Montrealu nasazen přímo do čtvrtfinále, v němž porazil před vypršením času domácího Kanaďana Marca Deschenese.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články