Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Krpálek se velkého soupeře nedočká, Riner v září na MS nepřijede

Střet gigantů se opět odkládá. Na zářijovém mistrovství světa v judu určitě nedojde na očekávaný souboj Lukáše Krpálka s velkou hvězdou nejtěžší váhové kategorie Teddym Rinerem. Dvojnásobný olympijský vítěz a desetinásobný mistr světa svoji účast na šampionátu v Baku vzdal. Ovšem statný Francouz na konec kariéry rozhodně nemyslí a podle všeho by se rád představil ještě na dvou olympijských hrách.

Teddy Riner
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale musím svoji kariéru důkladně plánovat a v některých letech potřebuju trochu odpočinek, abych mohl pokračovat až do roku 2024," řekl devětadvacetiletý judista v rozhovoru na webu světové federace IJF.  

Riner od září 2010 nenašel přemožitele a ovládl kategorii nad 100 kilogramů na posledních dvou olympiádách v Londýně a Riu. Po Hrách v Brazílii mu přibyl jako soupeř Krpálek, který po olympijském triumfu ve váze do 100 kg přestoupil do nejtěžší kategorie. Na jejich vzájemný souboj dosud nedošlo.  

Riner chyběl i na nedávném mistrovství Evropy v Tel Avivu, kde Krpálek v sobotu získal titul. Po návratu z Izraele český judista hovořil o Rinerovi právě v souvislosti s mistrovstvím světa. "Mám rád výzvy a tou největší je samozřejmě Riner. Vím, že šance porazit ho je malá, ale porazit se dá. I to mě žene dopředu. Chci být na mistrovství co nejlépe připravený, kdybychom se s Rinerem poprvé potkali," řekl Krpálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články