Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zlín opustil chvost tabulky. Pomohl mu k tomu obrat proti Boleslavi

Zlín – Po první třetině odcházeli do kabin za nepříznivého stavu 0:2. Hokejisté Zlína však duel s Mladou Boleslaví dokázali otočit a na domácím ledě nakonec vyhráli 3:2. Po čtvrté výhře z posledních pěti utkání se Berani odlepili ode dna, když pod sebe dostali v tabulce nejen Slavii, ale také Karlovy Vary. Hosté naopak potřetí za sebou prohráli.

Hokejisté Zlína slaví gól v síti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlínští před zápasem hlásali, že "s Boleslaví trápení začalo, tak s ní také skončí". Ale nezačali tak, jak by si asi přáli. Když na trestné lavici seděl Marušák, puk pod horní tyč zasadil Trška. Následně mohli domácí srovnat v naskytnuté přesilové hře, ale v té se díky nepřesné nahrávce v útočném pásmu řítil sám na Hromadu Klimenta, jenž byl hákován a nařízené trestné střílení forhendovou kličkou proměnil.

V 10. minutě mohl snížit Kubiš, na Ritticha ale nevyzrál. Při dvojnásobné přesilové hře domácí soupeře pořádně podusili, branku ze svého tlaku však nevytěžili.

Druhou třetinu začali Ševci v úplně jiném tempu, vše ovšem mohl zmařit Okál, který naservíroval puk na hůl v oslabení soupeři, Hromada si ale se střelou z kruhu poradil. Ve 24. minutě už se však domácí mohli radovat z gólu. Svoboda na modré čáře dostal puk, přeřadil na vyšší rychlost a bekhendovým blafákem snížil.

Vyrovnat mohli z dobré příležitosti Žižka nebo Vlach, ale neuspěli. Poté nebezpečně za sebou pálil Čech s Alešem Holíkem, ale opět bez gólu. Před druhou sirénou stihl ještě Horák sestřelit kolenem Výborného a inkasoval trest do konce zápasu. Potrestat zlínského beka chtěl Bárta, ale ve tvrdém pěstním souboji nakonec vyhrál Horák.

V dlouhé přesilové hře však Boleslav neskórovala. Pět minut a do konce zápasu dostal za faul na Čecha i Stříteský, ale ani Zlín svou možnost nevyužil. Vyrovnání se Berani dočkali v 52. minutě, když Okál těsně před Rittichem tečoval nabídku Lešky. Další trefu mohl přidat Ondráček, ale bránu soupeře těsně minul.

V dlouhé přesilové hře však Boleslav neskórovala. Pět minut a do konce zápasu dostal za faul na Čecha i Stříteský, ale ani Zlín svou možnost nevyužil. Vyrovnání se Berani dočkali v 52. minutě, když Okál těsně před Rittichem tečoval nabídku Lešky. Další trefu mohl přidat Ondráček, ale bránu soupeře těsně minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. J. Svoboda (Čajánek, Žižka), 52. Okál (Leška, Urbanec), 59. Roman Vlach (Ondráček, Urbanec) - 5. Trška (D. Výborný, Vrbata), 6. Klimenta z trestného střílení. Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 7:13, navíc O. Horák 10 min. + 5 min. a do konce utkání - Stříteský 5 min. a do konce utkání, Bárta, Hruška a Žabka všichni 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3953.

Zlín: Hromada - Marušák, O. Horák, A. Holík, Žižka, Matějíček, Urbanec - Okál, Leška, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, F. Čech - Kubiš, Ondráček, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Stříteský, Žabka, M. Hruška, Trška, Robar, R. Čermák - Klimenta, Musil, Mikulík - Lenc, D. Výborný, Bárta - Jarůšek, Pabiška, Pacovský - Kubica, Vrbata, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Juraj Jurík (Zlín): "Ty tři body jsou pro nás důležité. Myslím, že hokej se těmito pravidly dostává do nějakého stádia, kdy to postrádá náboj. Hraje se většinou v přesilovkách, je to rozkouskované a diváky to asi taky moc nebere. Jak ale říkám, pro nás jsou důležité ty tři body, je jen dobře, že jsme porazili tak kvalitního soupeře, jakým Boleslav byla."

Jan Vidner (kondiční trenér BK Mladá Boleslav): "Těžko se to hodnotí, když jsme zápas prohráli gólem dvě minuty před koncem svou nedisciplinovaností, kdy jsme nebyli schopni dostat puk z pásma. Věděli jsme, že Zlín otočil minulý zápas se Slavií, dnes to bohužel dokázal i s námi. Zápas měl náboj play-off; byl to duel o šest bodů, o bytí a nebytí. A ty emoce tam byly."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články