Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zkušený útočník Novotný začne sezonu v Plzni

Útočník Jiří Novotný zahájí sezonu v extraligové Plzni. Pětatřicetiletý bývalý reprezentant, který posledních devět let působil v KHL, se dohodl se Západočechy na měsíční smlouvě.

Kapitán Lva Jiří Novotný
zdroj: isifa.com autor: Eduard erben

"Jirku jsme podepsali na měsíc a osobně jsem rád, že se nám jednání podařilo dotáhnout do konce, protože si ho trenéři přáli mít v týmu. Nicméně počítáme s tím, že pokud Jirka dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, budeme jednat o ukončení jeho hostování u nás," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Mistr světa z roku 2010 Novotný v Plzni již několik dní trénuje a s týmem by měl odcestovat k zápasům Ligy mistrů. "Pamatuji si ho jako hráče, který je neúnavný bojovník s nezlomnou vůlí a který je velice platný v předbrankovém prostoru. Jakou roli ale bude mít v našem týmu, to je zcela v kompetenci trenérů," dodal Vlasák.

Novotný v extralize dosud hrál jen v letech 2000 až 2002, kdy nastupoval za České Budějovice. Pak odešel do zámoří a v průběhu sedmi sezon odehrál 193 zápasů za Buffalo, Washington a Columbus. Před devíti lety se vrátil do Evropy a působil v KHL. Postupně hrál za Mytišči, Astanu, Lva Praha, Jaroslavl, Čeljabinsk a naposledy za Togliatti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články