Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Žemlička ve Spartě skončil, Pražany povede Sýkora

Praha - Trenér Richard Žemlička skončil po sérii šesti porážek za sebou na střídačce hokejistů pražské Sparty. Poslední tým extraligové tabulky nově povedou Václav Sýkora s Janem Votrubou. Devětapadesátiletý Sýkora se na Spartu vrací po deseti letech, v sezoně 2001/02 ji dovedl k mistrovskému titulu. Mužstvo převzal již na dnešním tréninku. Stejně jako ve svých předchozích angažmá v Chomutově, Petrohradu nebo Pardubicích bude spolupracovat s asistentem Votrubou, který tak ve funkci zůstává.

Jan Votruba (vlevo) a Václav Sýkora
zdroj: ČTK

"Není to změna, která má být jen okamžitým impulzem pro tým, ale změna, která má potenciál vrátit nás na správnou cestu," uvedl ke jmenování uznávaného kouče předseda představenstva klubu Petr Bříza v tiskové zprávě. V české nejvyšší soutěži má Sýkora na kontě rovněž zlato s Pardubicemi ze sezony 2009/10. "Bylo to velice rychlé. V podstatě se to řešilo v noci a ráno těsně před tréninkem," řekl novinářům po první přípravě s mužstvem Sýkora.

Sparta jej kontaktovala po úterní porážce se Zlínem. "Samozřejmě jsem cítil nějaké signály, že zřejmě bude docházet k nějakému řešení situace. Nedokážu posoudit, jestli to záviselo na výsledku včerejšího zápasu, nebo ne, ale konkrétní zájem a jednání ze strany Sparty proběhlo až včera. Bylo to po zápase až do pozdní noci," doplnil staronový kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sýkora nově povede hokejovou Spartu

"Management Sparty s panem Sýkorou už dříve několikrát jednal o dlouhodobější spolupráci, ale nikdy to neskončilo dohodou, protože byl vázán v jiném angažmá," prozradil Bříza, přičemž podmínky a detaily nové spolupráce zatím Sparta zveřejňovat nebude. "Momentálně máme více variant, které budou projednány představenstvem a akcionáři," vysvětlil Bříza. "Velmi si vážíme toho, že jsme se dohodli s takovým odborníkem, jakým pan Sýkora je. Má velké renomé u nás i v zahraničí, permanentně se o něj zajímají kluby z Ruska a jiných zemí," doplnil Patrik Martinec, sportovní manažer klubu.

Václav Sýkora:

Sparta nyní jedná o posilách, které by pomohly týmu z krize. Jedná se jak o možných výměnách, tak o posílení ze Lva Praha, s nímž Sparta spolupracuje a je spjatá v rámci Sportovního Holdingu Praha. "Holdingu jde o to, aby každý z týmů hrál ve své soutěži na špici. To znamená, že nabízí pomoc v rámci spolupráce. Aktuálně se o tom jedná, protože Lev byl na tripu a vrátil se včera a dneska mají první trénink v Praze," řekl PR manažer Sparty Tomáš Zetek.

"Vytvořili jsme hráčům ty nejlepší podmínky, snažili jsme se tým po minulé sezoně udržet pohromadě, hráče, kteří odešli, adekvátně nahradit a kádr doplnit. Celý tým nehraje na svůj potenciál, což budeme v následujících týdnech dále řešit," prohlásil rezolutně Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články