Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Zápasy nám chybí, ale aspoň hrajeme proti sobě, říká mladík Haš

Provizorní podmínky v Litoměřicích musí v současnosti snášet čeští mladíci. Hokejisté se připravují na švětový juniorský šampionát, znatelně jim ale schází zápasová praxe. Obránce Martin Haš popisuje, že v Litoměřicích alespoň nastupují v týmech proti sobě.

Martin Haš
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Od března, kdy mu v kanadském klubu Guelph Storm předčasně skončila sezona OHL, odehrál jen tři soutěžní zápasy. V červenci nastoupil za českou dvacítku v přípravných utkáních proti Slovensku.

"Zápasy nám asi chybí, ale na trénincích v Litoměřicích hrajeme hodně proti sobě, čímž se snažíme si to vynahrazovat. A doufáme, že po kempu ještě nějaké zápasy před mistrovstvím dostaneme. Je ale pravda, že nám chybí. Pauza je dlouhá," řekl Haš v Litoměřicích, kde se nyní juniorská reprezentace společně připravuje.

V uzavřeném areálu mají k dispozici vše potřebné. "Trénujeme zde i systémové věci, takže z tohoto pohledu nám nic nechybí. Jediné co (může chybět), je zápasové tempo. I na trénincích je ale výborné tempo," uvedl devatenáctiletý obránce, jenž by se v případě opětovného zahájení první ligy mohl v některém z klubů objevit. "Něco se řeší, ale teď je to těžké. Týmy mají plné soupisky, ale něco se snad najde," řekl odchovanec Sparty.

Juniorská reprezentace v současnosti žije v takzvané bublině. S ohledem na epidemiologickou situaci nechce vedení týmu riskovat možné onemocnění hráčů. "Skoro nic nám tady nechybí. Kontakt s lidmi je tady omezený na minimum. Uvnitř se můžeme volně pohybovat," řekl Haš, jenž stejně jako další hráči každý den absolvuje dva tréninky na ledě, rozbory u videa i přípravu v posilovně.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se připravuje v Litoměřicích

Podobný režim bude hokejisty čekat i na světovém šampionátu, kde budou také všechny týmy izolované od okolí. "Je dobré, že už budeme vědět, do čeho jdeme. Jen říkali, že tam nás budou testovat každý den, což pro některé kluky bude docela blbé, ale myslím, že to zvládneme," uvedl Haš, jenž byl při dvou soustředěních v Litoměřicích testovaný zatím třikrát. "Já zvládám v pohodě," pousmál se.

Klubová sezona v OHL by Hašovi měla začít až v únoru, i proto je teď rád, že může trénovat s reprezentací. "Všichni máme velkou motivaci dostat se na šampionát, kde budou skvělé zápasy," řekl Haš, který se se současnou situací z pohledu psychiky vyrovnává dobře. "Na hlavu je to docela v pohodě, jen se musíme těšit," uvedl obránce, jenž má za sebou i dva a půl roku působení ve Finsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články