Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Z nominace vypadli Kempný i Sobotka, Jalonen povolal zálohy

Brankář Aleš Stezka z Vítkovic, obránce Michal Kempný s útočníkem Vladimírem Sobotkou ze Sparty a další forvard Patrik Zdrhal z Litvínova vypadli ze zdravotního důvodů z nominace českých hokejistů na Švýcarské hry v Helsinkách a Fribourgu. Kouč Kari Jalonen místo nich zařadil do kádru na druhý díl Euro Hockey Tour gólmana Marka Langhamra z Ilves Tampere, beka Petra Zámorského z Plzně a do ofenzivy jeho klubového spoluhráče Petra Kodýtka a Jiřího Smejkala ze švédského Oskarshamnu.

Langhamer s Kodýtkem a Smejkalem se představili i na listopadovém turnaji Karjala v Českých Budějovicích a Turku, kde Češi skončili se čtyřmi body třetí. Zámorský se vrací po roce, loni startoval na Channel One Cupu v Praze a Moskvě.

Langhamer a Smejkal rozšířili počet krajánků v pětadvacetičlenném výběru na sedm, ostatní hráči jsou z domácí extraligy. Langhamer je nyní jediným zástupcem z Finska, vedle Smejkala působí ve Švédsku také zadák David Sklenička v Brynäs a kvarteto hraje ve Švýcarsku – gólman Šimon Hrubec v Curychu, Filip Chlapík s Michaelem Špačkem v Ambri-Piottě a Matěj Stránský v Davosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vzal jsem nejlepší hráče pro různé úkoly, říká Jalonen

Přes omluvenku Kempného je v kádru nově už sedm bronzových medailistů z letošního mistrovství světa. Na zisku první české medaile po deseti letech se ve Finsku vedle Skleničky a útočníků Matěje Stránského, Špačka, Jiřího Černocha a Jakuba Fleka podíleli také Langhamer i Smejkal.

Nominovaní hráči se budou v pondělí večer sjíždět na sraz. Poprvé trénovat bude výběr kouče Jalonena a asistentů Libora Zábranského a Martina Erata v úterý dopoledne v Edenu. Tam se budou připravovat i odpoledne a ve středu dopoledne před odletem do Helsinek.

Ve finské metropoli ve čtvrtek od 17:30 SEČ nastoupí proti domácímu týmu. Po přesunu do Fribourgu je v sobotu od 20:15 čeká souboj proti Švýcarsku a o den později uzavřou turnaj od 16:30 duelem se Švédskem. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Nominace českých hokejistů na Švýcarské hry v Helsinkách a Fribourgu (15.-18. prosince):

Brankáři: Šimon Hrubec (Curych/Švýc.; 25 zápasů), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.; 10)

Obránci: Tomáš Dvořák (13 zápasů/1 branka), Jan Košťálek (oba Pardubice; 12/2), Martin Jandus (2/0), David Němeček (oba Sparta Praha; 13/0), Radek Kučeřík (Kometa Brno; 2/0), Pavel Pýcha (Mladá Boleslav; 5/1), Petr Zámorský (Plzeň; 62/2), David Sklenička (Brynäs/Švéd.; 80/5)

Útočníci: Ondřej Beránek (27/2), Jiří Černoch (oba Karlovy Vary; 24/7), Lukáš Radil, (74/18), Tomáš Zohorna (oba Pardubice; 112/18), Filip Chlapík (14/2), Michael Špaček (oba Ambri-Piotta/Švýc.; 38/6), Jakub Flek (Kometa Brno; 49/9), Petr Fridrich (Vítkovice; 5/1), Kryštof Hrabík (0/0), Petr Kodýtek (oba Plzeň; 26/2), Adam Najman (Liberec; 0/0), David Tomášek (Sparta Praha; 34/9), Daniel Voženílek (Třinec; 0/0), Jiří Smejkal (Oskarshamn; 45/8), Matěj Stránský (Davos/Švýc.; 52/6).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články