Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z Chicaga se stává mistr maratónských bojů. Po další výhře srovnalo sérii

Chicago – Pokud Chicago zatím ve finále Západní konference NHL proti Anaheimu uspělo, bylo to vždy v dramatickém zápase, který se pořádně natáhl. Tentokrát se jejich duel dostal až do 86. minuty, v níž Blackhawks vystřelil výhru 5:4 v prodloužení a srovnání série na 2:2 Antoine Vermette. Chicago se v utkání oklepalo i ze tří slepených branek, které jim soupeř nasázel během 37 sekund. V historii soutěže vstřelilo v play-off tři góly rychleji jen Toronto před 36 lety.

Slavící hokejisté Chicaga
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Mike Wulf

Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 1:1, když na gól v oslabení v podání domácího útočníka Brandona Saada odpověděl Emerson Etem.

Závěrečné dějství odstartovalo skvěle Chicago, když si brankami Jonathana Toewse a Brenta Seabrooka vypracovalo dvoubrankový náskok. Euforii ale vzápětí vystřídalo tvrdé procitnutí, neboť Ryan Kesler, Matt Beleskey a Corey Perry bleskově otočili průběh zápasu.

Ani Chicago dlouho neprohrávalo a gólem v přesilové hře vyrovnal Patrick Kane. Po divoké pasáži se na další branku čekalo až do druhého prodloužení. Rozhodl ho Vermette, který obdržel mezi kruhy skvělou přihrávku od Patricka Sharpa zpoza branky. Ačkoliv byl jeho první pokus zblokován, dostal se k dorážce vlastní střely a v čase 85:37 spustil gejzír radosti domácích hráčů i fanoušků.

Chicago získalo i druhé vítězství v sérii v prodloužení, v prvním případě ho vybojovalo až trefou ze 117. minuty.

Chicago - Anaheim 5:4 ve druhém prodl. (1:0, 0:1, 3:3 - 0:0, 1:0)

Branky: 20. Saad, 43. Toews, 48. Seabrook, 53. P. Kane, 86. Vermette - 39. Etem, 49. Kesler, 50. Beleskey, 50. Perry. Střely na branku: 40:51. Diváci: 22 404. Hvězdy zápasu: 1. Toews (Chicago), 2. Perry (Anaheim), 3. P. Kane (Chicago). Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články