Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Willa nahradí mladé duo. Frodl ani Klouček střídání v půlce neřeší

Proti Rakousku se ve Vídni představil Roman Will, v dalším duelu dostanou příležitost hned další dva brankáři. V odvetě Euro Hockey Challenge v Jindřichově Hradci nastoupí do brankoviště od začátku Dominik Frodl z Plzně a po polovině hrací doby ho vystřídá Milan Klouček z Pardubic. Oba si připíšou debut v národním týmu. Přímý přenos utkání Česko – Rakousko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz v sobotu od 18:30.

Brankář Roman Will v utkání proti Rakousku
zdroj: ČTK autor: Český hokej

"Pro mě bude příprava úplně stejná, jako kdybych chytal celý zápas, jelikož začínám od začátku. Myslím, že to bude trošku jiné pro Milana, protože je přece jen horší jít do zápasu v půlce. Tady v 'Jindřicháči' je extra zima, takže bude vymrzlý. Pro mě se nic měnit nebude," řekl Frodl.

Pětadvacetiletý odchovanec pražské Slavie má za sebou tři sezony v extralize v dresu Plzně a nemůže se dočkat první šance v reprezentaci. "Určitě zdravá nervozita přijde, ale už mám něco za sebou v extralize. Nároďák je samozřejmě něco jiného. Je to čest a cítím teď velkou natěšenost a hrozně se na to těším," uvedl Frodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko - Česko

Duel ve Vídni pozoroval ze střídačky, ale na sledování hráčů soupeře se nijak speciálně nesoustředil. "Je to spíš o mně. Samozřejmě vím, na jaké hráče si asi dát víc pozor, ale je to spíš o mně osobně. Přece jen do toho zápasu pořád půjdeme jako favoriti a měli bychom udávat tempo. Já se nikdy extrémně nepřipravuju na nějaké hráče soupeře," podotkl Frodl.

"Samozřejmě vím, kdo má jakou kvalitu. Třeba v lize, kdo kam zakončuje, ale z toho jednoho zápasu ani moc poznat nejde. Samozřejmě znám Schneidera z Brna, ale jinak nic neokoukáte z šedesáti minut hry," doplnil Frodl.

Při současných opatřeních jej bude při premiéře sledovat rodina jen v televizi. "Líto to je, ale už jsme si na to za ten rok nějak zvykli. Zaplaťpánbůh to vysílá televize, takže rodiče, babička, nejbližší rodina i kamarádi budou fandit. V tom zase takový problém nevidím. Nikde není psáno, že by se mi do budoucna nemohlo povést znovu zachytat si nějaký zápas, a doufám, že v nejbližší době už s diváky," prohlásil Frodl.

Pak by se mohl těšit na tradiční rodinnou podporu. "My tím žijeme celá rodina už odmalička. Brácha je hokejový rozhodčí, píská extraligu a zažil to už přede mnou, že celá rodina jezdila na zápasy. Určitě jsem rád, že babička může koukat v televizi a bude na mě pyšná, ale to se vztahuje na celou rodinu," dodal Frodl.

V těžší pozici bude "zmrzlý" Klouček

Klouček bude mít úlohu v sobotním duelu těžší. "Je to samozřejmě něco jiného, když tam jde gólman v půli a ještě když o tom ví. Není to úplně obvyklé, ale budu se připravovat jako na každý zápas. Rozcvička bude stejná. Na tom zimáku je docela zima, takže se budu furt udržovat v tempu, snažit držet psychicky v té hře a čekat na tu půlku," řekl dvaadvacetiletý odchovanec Pardubic.

Doufá, že se po střídání první střelou chytí. "Je důležitá, i když člověk chytá od začátku. Předtím má ale rozbruslení, takže je to takové, že má tu střelu dřív. Zažil jsem to někdy v dorostu, jinak jen v přípravných zápasech. Dlouho jsem se nestřídal v půlce, ale já se na to těším a nějak to neřeším. Těším se na první start a doufám, že to bude dobré," podotkl Klouček.

Bude se snažit oprostit od emocí. "Pamatuji si, že první start v reprezentaci jsem byl hodně nervózní, to bylo v šestnáctkách v derby proti Slovákům. Jak jsem byl starší, tak vím, že ten hokej je stejný a musím prostě chytit puk. Tady je to samozřejmě obrovská čest, ale snažím se brát každý zápas stejně, ať je to na téhle úrovni nebo nějaký exhibiční zápas," podotkl.

Na dálku u televize bude mít také velkou podporu. "Hlavně od rodičů a přítelkyně, všichni mi fandí a budou koukat. Nejvíc to prožívá se mnou asi mamka," dodal Klouček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články