Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Využili jsme chyb a podržel nás Frodo. Chceme hrát sedm zápasů, říká pardubický hrdina Paulovič

Hlavním trumfem Pardubic ve čtvrtém čtvrtfinále byl Matej Paulovič, který dvěma brankami získal pro svůj tým vedení, které už soupeři z Českých Budějovic nedotáhli. Dynamo díky výhře 3:2 snížilo v sérii na 1:3 a sezona pro něj pokračuje.

Matej Paulovič
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Po něčem podobném Pardubičtí volali po třetím utkání. A dočkali se hned po dvanácti sekundách, kdy Paulovič tečoval pokus Juraje Mikuše od modré čáry. Skóroval poprvé od začátku února, kdy mířil rovněž dvakrát přesně v duelu s Litvínovem. Na bleskovou úvodní trefu navázal v sedmé minutě, když v přesilovce propálil Dominika Hrachovinu.

"Když mi to tam spadlo ve dvanácté vteřině, tak jsem se hned cítil lépe v celém utkání. Více jsem si věřil. Jsem moc rád, že jsem pomohl mužstvu a že můžeme dál bojovat o postup, řekl. "Góly mě potěšily, ale především jsem rád za vítězství, to je to hlavní. Když dáte osm gólů za zápas, ale prohrajete, tak to je o ničem. Že jsem dal dva góly, to je celkem jedno," uvedl.

Nastoupil v první útočné formaci vedle kapitána Patrika Poulíčka a Anthonyho Camary, na led chodil i v přesilovce a v oslabení. "Teď se nemůžeme zabývat tím, kdo s kým je na ledě. Každý ví, co má dělat. Je to play-off, musíme dělat jednoduché věci a využít každé chyby, kterou soupeř udělá," podotkl Paulovič.

Jihočeši v Pardubicích snížili ve třetí třetině během dvojnásobné přesilovky. Na konci utkání, když hrál Motor v šesti proti čtyřem hráčům Dynama, už domácí výhru ubránili, přestože se hosté 20 sekund před koncem přiblížili znovu na rozdíl jediného gólu. "Chtěli jsme dostat puky pryč a blokovat střely. Frodo (brankář Dominik Frodl) nás taky dobře podržel. Jsou to momenty, kdy se musíme semknout a hrát jeden za druhého," poznamenal Paulovič.

Za stavu 1:3 z pohledu Pardubic se bude hrát pátý zápas v pondělí v Českých Budějovicích. "Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát. Hráli jsme celou sezonu kvůli play-off. Chceme, aby těch zápasů bylo sedm. Síly na to musíme mít," uvedl Paulovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články