Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Všude jsme byli od začátku druzí, postěžoval si kapitán Jeřábek na výkon proti Švédům

V závěrečném utkání nestačili na Švédy a po výhře Rusů nad Finskem byli odsouzeni k poslednímu místu na turnaji. Čeští reprezentanti zakončili Channel One Cup porážkou 1:3 a kritikou nešetřil ani zastupující kapitán Jakub Jeřábek, který litoval zejména promarněné první poloviny zápasu.

Česká hokejová reprezentace
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

"Od začátku jsme byli všude druzí, nehráli jsme jednoduše. Hodně se to odvíjelo od pohybu. Neměli jsme nohy a pořádně jsme začali hrát až od konce druhé třetiny. Poslední třetina už za to trochu stála, ale bohužel," zhodnotil Jeřábek utkání, o jehož osudu Seveřané rozhodli ve druhé třetině.

V prostřední dvacetiminutovce si totiž Švédové vypracovali klíčové dvoubrankové vedení. Češi poté i díky Jeřábkově asistenci dokázali ve třetí části snížit na 1:2, vyrovnat ale nedokázali a naopak při power-play ještě jednou inkasovali.

"I když jsme nehráli od začátku tak dobře, nějaké šance nebo tyčky tam byly. Je škoda, že nám tam něco nespadlo, ale asi jsme tentokrát nešli štěstí naproti od začátku. Je škoda i toho závěru, před bránou tam byla spousta závarů, ale nedopadlo to," litoval bek Viťazu Podolsk.

Český tým se na turnaji Channel One Cup představil se třemi kapitány, v každém utkání měl "céčko" někdo jiný. V Plzni proti Finsku domácí Milan Gulaš, proti Rusku Martin Zaťovič a na závěr Jeřábek. Předešlí kapitáni totiž vždy do dalšího utkání nenastoupili.

"Vždycky, když ti kluci odjedou, jsem k dispozici," pousmál se Jeřábek, jenž před třemi lety převzal "céčko" místo Jana Kováře pro helsinské pokračovaní Turnaje Karjaly. "Tady je to ale úplně jedno. Škoda, že jsme zaspali začátek, ale jinak si myslím, že jsme odehráli hodně slušné zápasy a je na čem stavět," dodal Jeřábek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články