Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vsetín znovu prohrál, na čele však zůstává. Zlín zabral proti Litoměřicím

Zlínští hokejisté zabrali po sérii čtyř porážek a vyhráli v 8. kole doma nad Litoměřicemi 4:1. Berani se posunuli z předposledního místa na dvanácté. Potřetí za sebou prohrál vedoucí Vsetín, který na vlastním ledě podlehl Prostějovu 1:2, přesto zůstavá v čele.

Petr Mrázek ze Zlína
zdroj: ČTK / Paprskář Pavel

Možnost předstihnout Valachy nevyužily Přerov, Třebíč ani Kolín. Přerov prohrál na ledě posledního Šumperku 3:4 v prodloužení, Třebíč podlehla v Ostravě 0:1 Porubě a Kolín nestačil v Chrudimi na Pardubice B po výsledku 2:3.

Proti vítězi základní části minulého ročníku se Zlín ujal vedení už po 89 sekundách díky brance Jakuba Illéše. V 8. minutě sice vyrovnal Ondřej Procházka, ale v čase 15:50 vrátil domácím náskok v přesilové hře obránce Daniel Gazda a za 87 sekund zvýšil Petr Mrázek. V 37. minutě pojistil výhru Antonín Honejsek.

Vsetín po podařeném startu, kdy byl po prvních pěti duelech bez ztráty, vyšel potřetí v řadě naprázdno. Prostějov se naopak po sérii čtyř proher zvedl a uspěl potřetí za sebou. Jestřábi otevřeli skóre už po 119 sekundách díky Janu Slaninovi a ve 27. minutě zvýšil vedení Roman Vlach. Za 79 vteřin zkorigoval výsledek Luboš Rob, který bleskově využil přesilovku pěti proti třem.

Přerov, který má navíc ještě zápas k dobru, bodoval i v sedmém duelu v sezoně a teprve podruhé prohrál. Zubři prohrávali 0:2 po dvou brankách Lukáše Žálčíka, který v 8. minutě otevřel skóre a po 31 sekundách druhé části se prosadil znovu. Přerov v 25. minutě během 24 vteřin smazal ztrátu díky gólům Antonína Pechance a Matouše Kratochvila. V čase 49:16 dokonal obrat Jakub Svoboda, ale přesně tři minuty před koncem třetí třetiny dovršil hattrick Žálčík a po 32 vteřinách nastavení rozhodl Filip Eliáš.

Poruba zastavila třízápasovou vítěznou sérii Třebíče. Ostravané se představili doma teprve podruhé a získali tam první body. Celkově to byla jejich pátý výhra v ročníku. Rozhodl o ní už po 17 sekundách kanadský útočník Aaron Berisha. Gólman Daniel Dolejš udržel díky 28 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto.

Kolín prohrál třetí z posledních čtyř zápasů. Záložní tým Pardubic se dočkal úspěchu třech porážkách za sebou. Hostující Kozly sice dostal do vedení v 5. minutě Lukáš Nedvídek, ale ještě v první třetině otočili stav Lukáš Endál s Danielem Herčíkem a v polovině utkání upravil v přesilové hře Jakub Lichtag na 3:1. Ve 36. minutě snížil Vojtěch Síla a další branka už nepadla.

Vítěz minulého ročníku první ligy Jihlava po sérii tří výher podruhé za sebou nebodovala a celkově si připsala už pátou prohru v sezoně. Dukla podlehla v Pelhřimově 2:3 Sokolovu a Baník oslavil čtvrté vítězství v posledních pěti duelů. Svým druhým gólem v utkání o tom rozhodl v 53. minutě Jaromír Kverka. Tři asistence si připsal Ostap Safin, který působí v Sokolově na střídavý start z extraligové Sparty. Obě branky Dukly vstřelil Tobiáš Handl.

Třetí vítězství v řadě zaznamenal Frýdek-Místek, který doma porazil pražskou Slavii 7:2. Čtyřmi góly zazářil polský útočník Alan Lyszczarczyk. Po třech asistencích si připsali Vlastimil Dostálek i bek Štěpán Havránek. Slavia i počtvrté v ročníku venku prohrála.

První hokejová liga - 8. kolo:

Jihlava - Sokolov 2:3 (1:1, 1:0, 0:2), Vsetín - Prostějov 1:2 (0:1, 1:1, 0:0), Zlín - Litoměřice 4:1 (3:1, 1:0, 0:0), Frýdek-Místek - Slavia Praha 7:2 (2:2, 3:0, 2:0), Pardubice B - Kolín 3:2 (2:1, 1:1, 0:0), Poruba - Třebíč 1:0 (1:0, 0:0, 0:0), Šumperk - Přerov 4:3 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články