Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Voráček: Cítím, že mám v sobě dvacet až třicet procent zlepšení

Brno - Tři asistence v prvním utkání s Finy, jedna v druhém a navíc i rozhodující branka v rozstřelu. Jakubu Voráčkovi se dvojzápas se severským soupeřem vydařil. Přesto však cítí před mistrovstvím světa prostor ke zlepšení.

Jakub Voráček v utkání s Finskem
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Finové podle Voráčka byli v první třetině pohyblivější a důraznější. "Dvacet minut létali a potom odpadli. Od druhé třetiny jsme byli lepší," konstatoval Voráček, který cítí, že se výkony týmu postupně zlepšují. "Hlavně hrajeme výborně v oslabení. Sice jsme dnes dostali branku, ale můžeme být spokojeni. Výborně chytá Salák, dařilo se i v nájezdech," vypočítal. Slabinu vidí ve hře celého útoku v obranném pásmu. "Doufám, že se to zlepší. Cítím, že mám v sobě ještě dvacet až třicet procent zlepšení. Což je dobře," uvedl.

Už ve Znojmě si postěžoval, že mu dělá největší problém širší hřiště. Zatím si na jiné rozměry ledu stále zvyká. "Více se na širším kluzišti bruslí, což zvyšuje únavu. Já když zabrzdím, tak jsem za hrou. Musím si navyknout být chytřejší a nepouštět se tolik do částí kluziště, kde jsem bez puku. Tyto zápasy byly o tom, abych si na změny zvykl," řekl Voráček.

Jakub Voráček: "Škoda, že jsme zápas nedotáhli k vítězství v normální hrací době. Ale i tak úspěch v posledním zápase je určitě lepší než prohra. Tým to psychicky posílí."

O vítězství českého týmu rozhodl proměněným nájezdem. Najel před branku ze strany a gólmana Sarose překvapil střelou mezi nohy. "Něco podobného jsem už udělal párkrát ve Philadelphii. Brankář se ani nehnul, nechal mi otevřený prostor. Tak jsem to využil," popsal Voráček vítěznou střelu.

Šampionát startuje za týden, Voráček by nyní uvítal několikadenní přestávku. "Ale všichni jsou na tom stejně. Kratší odpočinek by mi stačil," řekl. V prognózách ohledně výsledku české reprezentace na domácí půdě je před startem mistrovství světa opatrný. "Chceme vyhrát. Ale dalších sedm nebo osm týmů může vyhrát také. Hlavní je hrát pěkný hokej pro lidi a udělat nějakou placku. Atmosféra při zápasech ve Znojmě a v Brně byla perfektní. Čekám, že bude podobná i v zápasech mistrovství světa," dodal Voráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články