Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice podlehly na Spengler Cupu i domácímu Davosu

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté Vítkovic prohráli v druhém utkání na Spenglerově poháru s domácím Davosem 1:2. O jejich porážce rozhodl dvěma slepenými góly v závěru druhé třetiny český útočník Petr Tatíček, který otočil skóre a zařídil vítězný vstup švýcarského celku do turnaje. Vítkovice skončí v tabulce skupiny A třetí a ve čtvrtek od 15 hodin nastoupí proti druhému týmu skupiny B k utkání o postup do semifinále.

Ilustrační foto

Nebýt gólmana Málka, který mezi tyčemi vystřídal Faltra, mohla Vítkovice i na startu druhého utkání stihnout podobná pohroma jako v pondělí s Kanadou. Čtvrtý tým švýcarské ligy v úvodní pětiminutovce českého vicemistra pořádně zmáčkl. Už v třetí minutě spálil velkou příležitost Steinmann a jen o pár sekund později zahákoval Malík ve vyložené šanci Earla, který však z nařízeného trestného střílení trefil vítkovického gólmana do ramena.

Díky Málkovi Vítkovice přestály to nejhorší a tlak domácích postupně vadl. Ještě v 11. minutě měl gól na hokejce jeden ze čtyř českých krajánků v barvách Davosu Brendl, ale Málek byl opět na místě. Pak už Ostravané definitivně srovnali krok a v 20. minutě měli i první velkou možnost, kterou však Walker po nájezdu na Genoniho pohřbil nepřesnou střelou. Sedm tisíc fanoušků v zaplněné Vaillant Areně tak umlčel až v 25. minutě Pohl, který po rychlém protiútoku nadvakrát dopravil puk do sítě.

Domácí chvíli lapali po dechu. Hra byla místy hodně otevřená, ale hosté toho navzdory několika brejkům nevyužili. V závěru druhé třetiny začal nápor Davosu opět nabírat na obrátkách. Vyrovnat mohl po obrovském závaru Marha, kotouč však do branky nepropasíroval. Bürgler pak v přesilovce zazvonil na tyč a Málkovo kouzlo odčaroval český legionář Tatíček až v 39. minutě, když dezorientovaný vítkovický gólman jeho úder do odraženého puku vůbec nepostřehl.

Během 96 sekund domácí dokázali skóre úplně otočit. Těsně před koncem druhé třetiny završil tlak Davosu opět Tatíček, který z úhlu střelou pod Málkovu vyrážečku zužitkoval přesilovou hru. Hosté nebyli daleko od vyrovnání. Štefanka pokusem z otočky Genoniho překonal, ale puk se odrazil od tyčky. Závěrečnou převahu Vítkovic přiživila přesilovka, Strapáč však ze slibné situace při power play srovnat nedokázal.

Výsledky hokejového Spenglerova poháru

Skupina A:

HC Davos - HC Vítkovice Steel 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 39. Tatíček (Von Arx), 40. Tatíček (Von Arx, Brendl) - 26. Pohl (Walker). Rozhodčí: Massy, Stricker (oba Švýc.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 7000.

Skupina B:

Kloten Flyers - Wolfsburg 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Branky:14. a57. Wick, 35. Dupont, 36. Herren, 45. Jenni, 54. Stancescu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články