Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice deklasovaly Nitru i v odvetě, vyhrály 5:0

Nitra - Hokejisté Vítkovic první kolo play-off Ligy mistrů zvládli zcela bez problémů. Po domácí výhře 7:0 porazili Nitru i v odvetě, která už byla pouhou formalitou. Svěřenci trenéra Jakuba Petra na Slovensku vstřelili pět branek a v osmifinále se utkají se známým soupeřem. Čekají je totiž Bílí Tygři z Liberce.

"Do zápasu jsme šli s respektem a pokorou. Jsem rád, že jsme i za postupového stavu produkovali takový hokej, jaký jsme si představovali. Myslím si, že jsme v druhém zápase dominovali ještě více než v prvním," řekl trenér Petr.

Ocenil zejména výkon čtvrté formace složené z mladších hráčů. "Byla to pro ně obrovská zkušenost," uvedl vítkovický kouč na adresu Krenželoka, Pužiče, Tomiho, Hudečka a Illéše.

Vítkovičtí v odvetě postrádali nemocného Romana, nastoupit nemohla ani čerstvá posila Stastny. Přesto se hosté již ve třetí minutě dostali do vedení, když Květoň krátce po skončení přesilové hry překonal brankáře Valenta. Když ještě v první třetině přidal další gól Tomi, bylo jasné, že žádné překvapení se v Nitře konat nebude.

Třetí gól mohl přidat Olesz, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Slovák. Brankář Dolejš tak držel svoji neprůstřelnost v play-off LM. Vítkovice v pohodě mířily za postupem, který potvrdil ještě ve druhé třetině dalším úspěchem Illéš.

Nakonec Vítkovice svému soupeři nastřílely pět branek. V poslední třetině Valenta, jenž duel nakonec stejně jako před týdnem nedochytal, překonali Vandas a Szturc. V 51. minutě navíc duel zpestřily dva boxerské souboje, v nichž se v hostujícím dresu představili obránci Sloboda a Klok. "Počítali jsme s tím, že po nás domácí půjdou a bude vyprodaná hala. Už ve třetí minutě jsme ale dali gól, který nás hodně uklidnil," řekl Michael Vandas.

Nitra - HC Vítkovice Ridera 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. D. Květoň (P. Zdráhal), 17. Tomi (Hudeček, Illéš), 35. Illéš (Hudeček), 51. Vandas (Kolouch), 56. Szturc (Jáchym). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Baluška - Šefčík, Vyleta (všichni SR). Vyloučení: 5:2, navíc Slovák, Blackwater - Sloboda, Klok všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1679. První zápas: 0:7.

Sestavy:
Nitra: Valent (56. Halo) - Milam, M. Versteeg, B. Mezei, Rais, Ordzovenský, P. König - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - H. Ručkay, Krištof, Kutálek - Bajtek, J. Štefanka, Macík - S. Chalupa, Paukovček, Bene - Piačka, Pupák. Trenéři: Kmeč a Milo.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, Kovář, Sedlák, D. Krenželok, Puzič - D. Květoň, P. Zdráhal, Balán - Olesz, Jáchym, Szturc - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články