Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Velká stíhací jízda se sladkou tečkou. Olomouc otočila duel v Boleslavi a má jisté play-off

Před třetí třetinou prohrávat o tři branky? Pro hokejisty Olomouce žádný problém, tedy alespoň v duelu na ledě Mladé Boleslavi. Hanáci velkou stíhací jízdou v základní hrací době vyrovnali na 3:3 a v prodloužení o jejich triumfu 4:3 rozhodl Petr Strapáč. Hosté si díky tomu zajistili účast v play-off. Naopak Boleslavským se předkolo vzdálilo.

Hokejisté Olomouce se radují z gólu v síti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Stav 3:0 po dvou třetinách by mělo zkušené mužstvo pohlídat. Nedokážu pochopit naši hru ve třetí třetině, co se s hráči stalo. Nevím, jestli si nevěří, ale v takovém případě nemůžou hrát extraligu. My jsme sami nabídli Olomouci, že se stav zvrátil. Každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí, co pro to všechno udělal," zlobil se trenér Mladé Boleslavi Vladimír Kýhos, jehož tým na 12. místě ztrácí na desátou Spartu dvě kola před koncem pět bodů.

Mladoboleslavští nastoupili ve speciálních dresech k oslavě 110. výročí založení klubu. Ve třetí minutě se dostali do první šance, ale osamocený Kousal ztroskotal na Konrádovi. Další minuty patřily Olomouci, ale její pokusy končily u Maxwella.

V polovině úvodního dějství se naopak radovali z vedení domácí. Po Orsavově průniku se dostal k puku před bránícím útočníkem Skladaným Valský a překonal Konráda. Další možnost měl Orsava a v 17. minutě zahrozili Středočeši i ve vlastním oslabením, ale po akci Valského neuspěl proti olomouckému brankáři Žejdl.

V úvodu druhého dějství se hosté ubránili při Stapáčově trestu. Na druhé straně zahrozil Eberle. Ve 28. minutě mohl zvýšit Pabiška, ale bekhendovým zakončením minul. Domácí měli navrch, ale nezužitkovali ani další přesilovku při Ondruškově trestu a v 35. minutě u levé tyče nedokázal proměnit Pacovského přihrávku osamocený Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Olomouc

V čase 37:39 se už Mladoboleslavští dočkali. Po chybě Jaroměřského se dostali do přečíslení tří na jednoho a Klepiš dokázal propasírovat puk za Konráda. A za 50 vteřin udeřil znovu, když po přihrávce Pacovského oklamal Konráda, objel branku a zasunul puk u pravé tyče.

Olomouc se ale ve třetí třetině rychle dostala do hry. Ve 43. minutě vyrazil Maxwell Škůrkovo nahození před Holce, který mu zblízka pokazil čisté konto. Za čtyři a půl minuty při Kousalově vyloučení inkasoval Maxwell znovu a hodně kuriózně. Ztratil hokejku, od které se mu odrazilo za záda lehké nahození Laše z poloviny hřiště. "Jenom jsem nahazoval kotouč a dostal se dost nepochopitelně do brány," popsal gól útočník Marek Laš.

Domácí kouč Kýhos reagoval oddechovým časem. Vzápětí mohl uklidnit domácí Nahodil, ale zblízka neuspěl. Olomouc se ubránila i při Škůrkově trestu a Konrád pak zlikvidoval i Žejdlovu šanci. Zmar Mladé Boleslavi dovršila 57. minuta, když po Lašově průniku nešťastně dorazil puk do vlastní branky Valský. "Šli jsme všichni do brány, cítili jsme, že je tam šance a byl z toho gól," pochvaloval si Laš.

Mladé Boleslavi se naskytla 29 sekund před koncem třetího dějství přesilová hra po faulu Lukáše Galvase, ale nevyužila ji. Naopak v nastavení se v oslabení dostal do šance Jaroměřský. Další možnost měl Irgl a nakonec rozhodl z úniku Strapáč.

"Nevím, z jakého důvodu jsme přestali ve třetí třetině úplně hrát. Ten druhý inkasovaný gól byl smolný, ale to se stává. Max (Maxwell) tam chytil jiné věci. Určitě mu to nikdo nemá za zlé. My jsme si to zkazili sami, že jsme přestali bruslit a nehráli jsme to, co první a druhou třetinu. Nedokážu si vysvětlit proč," prohlásil útočník Jakub Klepiš.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 3:4 v prodl. (1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Valský (Orsava), 38. Klepiš (Nahodil, Pacovský), 39. Klepiš (Pacovský) - 43. Holec (Škůrek), 47. Laš (Eberle, J. Galvas), 57. Laš, 64. Strapáč (Ondrušek). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Komárek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 2331.

Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa - Valský, Žejdl, Orsava - Klepiš, Nahodil, Pacovský - Lenc, V. Němec, L. Pabiška - P. Kousal, Urban, P. Musil. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa II - Jergl, B. Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Vladimír Kýhos (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. Byli jsme po přestávce plní očekávání. První a druhá třetina byly z naší strany výborné. Měli jsme výborný pohyb, bylo tam dobruslování hráčů, a i když je Olomouc nebezpečná dopředu, tak jsme jí moc šancí nenabídli. Stav 3:0 po dvou třetinách by mělo zkušené mužstvo pohlídat. Nedokážu pochopit naši hru ve třetí třetině, co se s hráči stalo. Nevím, jestli si nevěří, ale v takovém případě nemůžou hrát extraligu. My jsme sami nabídli Olomouci, že se stav zvrátil. Každý z hráčů si musí sáhnout do svědomí, co pro to všechno udělal."

Zdeněk Moták (Olomouc): "První třetina byla z naší strany jakž takž, druhá byla katastrofická. Já se přiznám, že jsem nás tak špatně ještě letos neviděl hrát, ale všechno se prolomilo ve třetí třetině a v prodloužení. Mužstvo ukázalo, že má velký charakter. Já jsem svého času prohlásil, že nemám rád vedení 4:1 po dvou třetinách. Dnes to bylo 3:0 pro domácí. Ono je to opravdu dost problematické. Jsme za body rádi. Důležité pro nás bylo, že jsme krátce po začátku třetí třetiny vstřelili branku. Říkali jsme si, že když do 50. minuty vstřelíme další, tak bychom s tím zápasem mohli minimálně remizovat. Nakonec se nám to podařilo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články