Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vedoucí Třinec hostí Spartu, Pardubice hrají v Litvínově

Praha - Hokejová extraliga uzavře první čtvrtinu základní části, na sedmi stadionech se uskuteční kompletní 13. kolo. Mezi hlavní taháky budou patřit souboje vedoucího Třince s pražskou Spartou a druhého Litvínova s třetími Pardubicemi. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 17:00, přímý přenos utkání Třinec - Sparta můžete sledovat od 17:20 na ČT sport a našem webu.

17:00 Třinec - Sparta (ČT sport)

Suverénní Třinec bude proti Spartě útočit na deváté vítězství v řadě. Svěřenci Jiřího Kalouse jsou vyladěni do oslnivé herní pohody a z posledních osmi zápasů mají kromě plného počtu bodů impozantní skóre 31:4, přičemž ve čtyřech z pěti uplynulých kol vyhráli s nulou. Gólman Šimon Hrubec je nepřekonán 182 minut. "Zůstáváme nohama při zemi, nějaké série neřešíme. Je to pro nás další zápas o tři body a víme, že jestli proti Spartě chceme uspět, musí to být z naší strany znovu stoprocentní," řekl asistent Václav Varaďa.

Třinec nemůže počítat se zraněnými Tomášem Plíhalem a Radimem Matušem. Sparta v úterý doma prohrála s Litvínovem, v Třinci chce bodovat. "Třinec patřil už před začátkem extraligy k favoritům a jeho aktuální postavení i výsledky to potvrzují. Domácí mají formu a nedostávají góly. Čeká nás těžké utkání, ve kterém rozhodně nejsme favoritem," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták. "Chceme ale ukázat, že i Třinec je porazitelný," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta míří na led současného lídra z Třince

17:30 Litvínov - Pardubice

Litvínov bude podruhé za sebou hájit v přímém souboji druhé místo, na které se tlačí Pardubice. Verva po porážce s Libercem (1:4) v minulém domácím utkání uhájila pozici výhrou v úterý na Spartě (1:0). "Už v zápase s Libercem se vrátila pokora, ale i když jsme se všichni snažili vrátit k naší hře, tak to šlo ztěžka. Dostali jsme kopanec a už na Spartě bylo vidět, že jsme na ledě odevzdali všechno," řekl brankář Pavel Francouz.

Pardubice vyhrály tři z posledních čtyř zápasů a bodovat chtějí i v následujícím náročném dvojutkání. Po souboji v Litvínově se představí v Třinci. "Oba týmy hrají výborně. Říká se ale, že se soupeřem roste výkon, snad to bude platit i nyní a odehrajeme kvalitní zápasy," přál si trenér Zdeněk Venera. Jako první se ale Východočeši zaměřují na Vervu. "Podařilo se jim to dobře vyladit, navíc dostávají málo gólů. Litvínov vždy vyhrával třeba 8:6 a teď, když se podíváme na tabulku, tak mají sice o dva zápasy méně, ale mají stejný počet nastřílených gólů jako my, ale takřka polovinu obdržených. Proto jsou tak nahoře, a to my jich tolik nedostáváme," podotkl Venera.

17:30 Mladá Boleslav - Liberec

Mladá Boleslav v úterý potvrdila, že se jí daří venku. Po výhře ve Vítkovicích jsou Středočeši nejúspěšnějším týmem na kluzištích soupeřů, doma jsou ale naopak nejhorší. Proti Liberci chtějí tuto statistiku změnit. "Něco podobného jsem ještě nezažil. Teď ale hrajeme doma, tak věřím, že to už pak platit nebude," řekl trenér Marian Jelínek. Středočeši se musejí vyrovnat i s faktem, že Liberec je po nedávné změně trenéra méně čitelným týmem. "Musíme se tomu přizpůsobit. Viděli jsme jeden odehraný zápas, takže víme, jakým stylem bude asi pan Čada pracovat," dodal Jelínek.

Liberec čeká druhý zápas pod vedením nového trenéra Rostislava Čady a opět se představí venku. Zápas v Litvínově Tygři zvládli na jedničku a vyhráli 4:1. V Mladé Boleslavi navíc do hry premiérově nasadí posilu do útoku, slovenského reprezentanta Branka Radivojeviče. "Chci týmu pomoct k lepším výsledkům. V minulosti měli Tygři velké ambice, a i když ještě nevyhráli titul, tak vždy hráli nahoře. Věřím, že se všichni chtějí vrátit zpět na ty horní příčky, a doufám, že jim s tím pomohu," uvedl Radivojevič.

17:30 Plzeň - Vítkovice

Výkonný výbor hokejového svazu ve středu zkrátil původně desetizápasový trest Ryanu Hollwegovi a americký útočník tak už může nastoupit proti Vítkovicím. Indiáni se budou snažit zastavit minisérii dvou porážek. Vítkovice jsou v těžkém útlumu a v Plzni se pokusí přerušit hrozivou sérii šesti zápasů bez bodového zisku. Hráči absolvovali pohovory s šéfy klubu, důvěru má prozatím i kouč Peter Oremus, který se na západě Čech chystá pořádně protřepat sestavu. "Změny nebudu konkretizovat, nicméně je potřeba už skončit s prohrami, a to i za cenu pro někoho možná překvapivých kroků. Proto možná bude pro někoho překvapení, kteří hráči s námi do Plzně nejedou," řekl Oremus.

18:15 Slavia - Zlín

Pražská O2 arena bude svědkem duelu dvou týmů, kterým se moc nedaří. Domácí Slavia prohrála třikrát za sebou při skóre 2:16, mistrovský Zlín je poslední a venku neuhrál ještě ani bod. Kouč domácích Ladislav Lubina se tým snaží probudit změnami ve složení útoků, bez zraněného Tomáše Vlasáka je ale produktivita slabá. Zlín stále věří, že se mu podaří zabrat a začít sbírat body.

Po poslední porážce mělo vedení klubu pohovory s vybranými hráči, uspět chtějí Berani již v pátek. "Určitě nejsme rezignovaní. Hráči jsou odhodlaní zlomit nevydařený začátek extraligy," řekl trenér Rostislav Vlach. Ten doufá, že Zlín využije nepohodu Slavie. "I když je na domácím ledě hodně nepříjemný protivník. Pražané hrají hodně agresivní hokej s řadou osobních kontaktů a jsou nepříjemní v tlaku před bránou. Momentálně se jim rovněž nedaří. Věřím, že nějaký bod z O2 areny odvezeme," dodal Vlach.

18:00 Olomouc - Karlovy Vary

Olomouc doma v posledních dvou utkáních narazila a věří, že prohry s Boleslaví a Hradcem se do třetice proti Karlovým Varům už nebudou opakovat. "Padesát minut to v úterý herně nebylo špatné. Bohužel jsme nezvládli koncovku," řekl trenér Jiří Dopita. Ten stále neví, jestli po nemoci bude už moci postavit svého druhého nejproduktivnějšího hráče Romana Ráce. Karlovy Vary prohrály tři z posledních čtyř zápasů, v tabulce se ale pořád drží na sedmém místě.

Hanáci v posledních dvou domácích zápasech nebodovali a v Karlových Varech mají přání, aby tato série pokračovala. "Je nám jasné, že nás v Olomouci nečeká nic jednoduchého. Diváci jsou hladoví po hokeji a dokážou vytvořit bouřlivou atmosféru. I přesto chceme zase venku bodovat. Naše bilance na ledě soupeřů je velice špatná," dodal Kverka starší.

18:00 Hradec Králové - Brno

Hradec Králové poprvé v sezoně dokázal vyhrát třikrát za sebou, úspěšnou sérii chce Mountfield protáhnout i proti Kometě Brno. "Čeká nás další úporný zápas, ve kterém bude hodně záležet na tom, kdo dá první gól. Určitě ale chceme zúročit domácí prostředí," řekl trenér Jiří Kučera. Kometa je sice stále předposlední, ale dvě poslední utkání Brňané zvládli a v úterý doma deklasovali Slavii. Zlepšené výkony chtějí potvrdit i v Hradci Králové, který v předešlé sezoně třikrát za sebou porazili.

Zdroj
ČTK, hcbilitygri.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články