Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

V souboji českých brankářů zářil v NHL Neuvirth

Washington - Hokejisté Washingtonu porazili v pátečním utkání NHL Atlantu 5:2 a prodloužili svou vítěznou sérii na třináct zápasů. První hvězdou zápasu byl vyhlášen český brankář Michal Neuvirth, který v souboji dvou našich brankářů zastínil Ondřeje Pavelce a k triumfu Capitals přispěl 43 úspěšnými zákroky. Neuvirth, jenž byl krátce před zápasem povolán z farmy v Hershey, se vyznamenal především v druhé třetině, kdy zlikvidoval všech 22 střel. V posledních čtyřech zápasech NHL vychytal čtyři výhry a ze 163 střel inkasoval pouhých šest gólů.

"Strávil jsem v Hershey celý týden, takže to pro mě nebyl jednoduchý zápas. NHL je úplně jiná třída," uvedl Neuvirth. "V první třetině jsem se ještě necítil úplně jistě, ale minutu od minuty jsem se zlepšoval a nakonec se mi zápas myslím povedl." "Neuvirth chytal neuvěřitelně," vysekl českému nováčkovi poklonu Alexandr Ovečkin, který si připsal gól a asistenci a s 82 body vede produktivitu NHL. "Díky němu jsme zůstali ve hře a mohli využít naše šance," dodal Ovečkin, jenž s 39 brankami rovněž vévodí ligovým střelcům. 

Útočník Aleš Kotalík se svým prvním gólem po přestupu z New Yorku Rangers podílel na výhře Calgary 2:1 na ledě Floridy. Deset sekund před koncem první třetiny otevřel skóre zápasu, když se v přesilové hře jeho přihrávka odrazila od brusle jednoho z bránících hráčů za záda Tomáše Vokouna. "Ale nezáleží na tom, jak to tam spadlo. Pořád je to gól. Když se snažíte vytvořit tlak před brankou, někdy padnou i takové góly," konstatoval Kotalík. 

Domácí na jeho trefu dokázali v úvodu druhé třetiny odpovědět, v 38. minutě však v další početní výhodě skóroval Mike Giordano a Panteři už se na vyrovnání nezmohli. Naopak od mnohem vyšší porážky je uchránil Vokoun, který čelil 40 střelám, zatímco jeho spoluhráči jich vyprodukovali pouze třináct, z toho jen dvě v závěrečné třetině.   

Trefili se Vrbata i Kaberle

Šestou výhru v řadě vybojovali hokejisté Phoenixu, kteří porazili Chicago 2:1 po samostatných nájezdech. Jeden gól vítězů vstřelil český útočník Radim Vrbata, jenž v 37. minutě vyrovnal v přesilové hře na 1:1. Rozstřel rozhodl obránce Adrian Aucoin, jeden nájezd proměnil i Robert Lang, zatímco v dresu Blackhawks se prosadil pouze Jonathan Toews. 

Velkolepý obrat předvedli hokejisté New Jersey v duelu s Torontem, v němž se stále museli obejít bez zotavujícího se Patrika Eliáše. Maple Leafs i díky gólu Tomáše Kaberleho vedli po dvou třetinách 3:1, Devils však v posledních třech minutách třemi góly otočili skóre a zvítězili 4:3. Na konci 57. minuty snížil na 2:3 Dean McAmmond, 44 sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal v přesilové hře Travis Zajac a za dalších 25 sekund dal vítězný gól Jay Pandolfo. Dvě asistence si při své premiéře v dresu New Jersey připsal Ilja Kovalčuk, nová posila z Atlanty. 

"Myslím, že těžší porážku jsme ještě nezažili," konstatoval smutně brankář Toronta Jonas Gustavsson. "Prohráli jsme už jasně vyhraný zápas, který jsme měli celý pod kontrolou. Opravdu se s tím jen těžko vyrovnáváme," dodal Gustavsson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články