Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bek Polák přispěl k výhře St. Louis přihrávkou na vítězný gól

New York - Český hokejový obránce Roman Polák, jenž je ve výběru trenéra Vladimíra Růžičky pro olympijský turnaj ve Vancouveru, si ve středečním utkání NHL připsal asistenci u vítězného gólu St. Louis, které vyhrálo 3:2 na ledě Chicaga. Hosté rozhodli o svém úspěchu třemi góly během posledních devíti minut druhé třetiny. Dvakrát se trefil David Backes a jednou Jay McClement, který 22 sekund před druhou sirénou tečoval Polákovu střelu a zvýšil na 3:1. Domácí v závěrečném dějství přestříleli soupeře v poměru 14:7, ale stihli už jen snížit.

Na deset zápasů prodloužili svou rekordní vítěznou šňůru hokejisté Ottawy, kteří zvítězili 4:2 v Buffalu. Domácí sice dokázali dvěma góly ve 48. minutě smazat dvoubrankové manko, které předtím vytvořil Jason Spezza, v poslední minutě třetí třetiny však rozhodl o triumfu Senators Daniel Alfredsson. Kapitán Ottawy nejprve 60 sekund před závěrečnou sirénou vstřelil vítězný třetí gól, následně přidal i pojistku v podobě trefy do prázdné branky při power play Sabres.

"Je to úžasné. Myslím, že jsme od sebe něco takového ani nečekali," řekl k úspěšné sérii Alfredsson, jehož tým zároveň porazil Buffalo poosmé za sebou. "Nevím, jestli je to psychická záležitost a soupeř z nás už má komplex. Ale podáváme prostě vyrovnané výkony," dodal lídr Ottawy, která v tabulce Severovýchodní divize ztrácí už jen tři body na vedoucí Buffalo.

Aleš Kotalík prožil vítěznou premiéru v dresu Calgary, kam byl v pondělí vyměněn z New Yorku Rangers. Do statistik se sice napoprvé zapsal pouze dvěma trestnými minutami, solidním výkonem ale přispěl k výhře 4:1 nad Carolinou. Hrdinou večera se stal útočník Curtis Glencross, který vstřelil svůj první hattrick v NHL.

Dramatické rozuzlení zápasu viděli fanoušci v Edmontonu, který porazil Philadelphii 1:0. Rozhodující gól vstřelil domácí útočník Ryan Potulny v přesilové hře pouhých sedmnáct sekund před koncem třetí třetiny. Oilers si tak připsali druhé vítězství v řadě po sérii třinácti porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články