Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Třinec doma uspěl, Fribourgu nastřílel sedm gólů

Třinečtí hokejisté slaví vítězství v zápase Ligy mistrů – doma nad Fribourgem zvítězili 7:3. Oceláři dvakrát v zápase smazali jednobrankovou ztrátu a rozhodli mezi 52. a 55. minutou, kdy odskočili třemi góly na 5:2. Po dvou gólech vítězů vstřelil Daniel Kurovský a Michal Teplý. 

Justin Addamo z Třince
zdroj: ČTK / Profimedia

Český šampion porazil v novém ročníku soutěže po Lausanne podruhé švýcarský tým a na kontě má po čtyřech kolech osm bodů.

Fribourg postihla viróza, a tak měl v Třinci na soupisce pouze jednoho gólmana a nastupoval s dvěma obrannými dvojicemi a třemi útoky. "Podle pravidel musíte mít deset hráčů a jednoho brankáře, abyste mohli hrát, a to jsme splňovali," řekl asistent trenéra Fribourgu Pavel Rosa. Upřesnil, že už po výhře v Klagenfurtu vypadlo před dvěma dny ze sestavy sedm hráčů. Další tři onemocněli v Bratislavě, kde trénovali.

Absencím hosté uzpůsobili taktiku a dlouho drželi nadějný stav. "Snažili jsme se šetřit energii," řekl Rosa. "Třinec hrál v první třetině pasivně, což nám vyhovovalo. Nechali jsme se ale trochu unést tempem, se kterým domácí nastoupili od druhé třetiny. Snažili jsme se s ním držet krok agresivní hrou, a proto jsme se trochu vysílili. Ke konci jsme už neměli dost energie. Ale kluci hráli dobře," doplnil.

Gólman hostů Rüegger se vytáhl v osmé minutě, když zastavil levým betonem Addamovu střelu do odkryté branky. Na další ukázkovou souhru Ocelářů byl už ale krátký a po Čachově pasu zakončil Kurovský do prázdné branky.

Fribourg začal lépe i druhou třetinu. Vedení mu vrátil Dorthe, který se zmocnil na pravé straně puku, natlačil se před branku a propasíroval puk do sítě vedle levé tyčky. Třinec vyrovnal ve 32. minutě, když se před brankou prosadil Teplý.

Nerozhodný stav platil až do 52. minuty, ve které skóroval z dorážky Addamo. Následně se s góly roztrhl pytel. Zblízka zvýšil Teplý a po něm se blýskl Kurovský, jenž se prosmýkl mezi dvěma beky a upravil na 5:2.

Švýcaři snížili po pohledné kombinaci, kterou zakončil Mottet. V poslední minutě ale domácí zvýraznili skóre dalšími dvěma góly. Nejdříve využil Sikora přesilovou hru, když si jeho přihrávku srazil do vlastní sítě Gunderson. Výhru následně ještě zpečetil Cienciala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články