Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec v Lize mistrů poprvé prohrál, doma nestačil na Växjö

Švédský soupeř sice dorazil na místo zápasu později, ale utkání zvládl. Hokejisté Třince prohráli v Lize mistrů s Växjö 1:3 a ve třetím utkání v soutěži poprvé neuspěli. O jediný gól úřadujících českých mistrů, na jejichž střídačce chyběl nemocný trenér Zdeněk Moták, se postaral francouzský útočník Justin Addamo.

Třinecký brankář Marek Mazanec si dává pozor na Filipa Erikssona z Växjö
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Zklamali jsme fanoušky. Mazi (brankář Mazanec) nás držel, ale naše lajna dostala tři góly. Z naší strany to byl špatný večer," zhodnotil duel útočník Libor Hudáček. "Soupeř nám ukázal, jak se hraje novodobý hokej. Jejich beci i útočníci hráli s pukem krásně, měli super timing. Byla radost na ně koukat, nastavili nám zrcadlo," uvedl.

Utkání začalo kvůli poruše letadla, kterým švédský tým cestoval, o hodinu později. Na hráčích Lakers se ale cestovní komplikace nepodepsaly. Do první větší šance se dostal v 5. minutě Robert, brankář Mazanec jeho střelu lapačkou zlikvidoval.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Ligy mistrů Třinec – Växjö

Hosté byli aktivnější a do vedení se dostali ve druhé třetině. Pomohla jim Daňova chyba. Slovenský útočník ztratil ve střední třetině puk a Blichfeld prostřelil Machovského. Další šanci měl Strandberg, druhý gól ale nepřidal a Oceláři ožili.

Ve 27. minutě mohl vyrovnat Daňo, následně trefili Mrtka a Teplý tyč. Prosadil se až ve 29. minutě po rychlém protiútoku a přečíslení dva na jednoho Addamo. Vydařenou herní pasáž Slezanů následně paradoxně ukončila přesilová hra, ve které dvakrát zahrozili Seveřané. O druhý gól Växjö se nakonec postaral pohotově dorážející Eriksson.

Druhé výhře v Lize mistrů hosty přiblížil ve 44. minutě Rasmussen, jemuž nechali třinečtí hokejisté dostatek času na bekhendovou dorážku. Oceláři minulé dva zápasy v soutěži otočili, tentokrát se jim to nepovedlo.

"Soupeř hraje pěkný hokej a ukázali nám, jak ho máme hrát i my. Za chvíli nám začíná extraliga, něco si z toho musíme vzít. Se Švédy hrajeme každý rok a nevím, jestli jsme je někdy dokázali porazit. Je to vysoká hokejová škola a dobré je to i pro mladé kluky, které máme v týmu," prohlásil Hudáček.

Třinec má na svém kontě i nadále pět bodů. V dalším utkání přivítá v sobotu Fribourg-Gottéron. "Nezasloužili jsme si vyhrát, musíme jít dále. Zregenerujeme a v sobotu nás čeká další soupeř," dodal slovenský reprezentant.

Hokejová Liga mistrů:

HC Oceláři Třinec –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Växjö Lakers 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Addamo (Teplý, Adámek) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 24. Blichfeld (Gustafsson), 37. Eriksson (Rasmussen, Blichfeld), 45. Rasmussen (Cooper, Persson). Rozhodčí: Kika, Šír –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Hynek, Šimánek (všichni ČR). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3826.

Sestava Třince: Mazanec –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Daňo, Cienciala, Hudáček –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kurovský, P. Vrána, Wałęga –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Sikora, Addamo, Teplý –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Malík a Raszka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články