Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Švýcaři ztratili proti Švédsku dobře rozehraný zápas, v prodloužení rozhodl Tömmernes

Hokejisté Švýcarska ztratili na Švédských hrách proti domácímu výběru dvoubrankové vedení 2:0 a prohráli 2:3 v prodloužení her 3:2. V neděli si svěřenci Patricka Fischera zahrají s českou reprezentací o vítězství v turnaji, národnímu týmu bude stačit k prvnímu místu i porážka v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Švýcarsko

V čase 62:54 rozhodl obránce Henrik Tömmernes, který si v utkání připsal i přihrávku. Gólem a asistencí nezabránil prohře Švýcarů Timo Meier a dvě přihrávky si připsal další útočník Nico Hischier, jednička draftu NHL z roku 2017.

Švýcaři se ujali vedení v 9. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem překonal Högberga z levého kruhu střelou na bližší tyč Meier. Vzápětí už při oslabení ujel Bertschy, ale pokus o blafák se mu proti švédskému gólmanovi nepodařil.

Další možnost měl Meier a na druhé straně mohl vyrovnat Wallmark. Švýcaři zvýšili pět sekund před koncem první třetiny při Langově vyloučení, kdy skončila za Högbergem Moserova tečovaná střela.

Švédové se poprvé radovali až ve 48. minutě, kdy při Martiho vyloučení Tömmernes přihrál za levý kruh Bemströmovi, který překonal Berru. V čase 52:11 se při Ambühlově vyloučení trefil od modré čáry Ekman-Larsson a vynutil prodloužení.

Na začátku nastavení neproměnil únik Meier a na druhé straně ani Wallmark. Nakonec si najel na přihrávku Kellmana Tömmernes a zblízka rozhodl.

Švédsko - Švýcarsko 3:2 v prodloužení (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Bemström (Tömmernes), 53. Ekman-Larsson (L. Karlsson, Söderblom), 63. Tömmernes (Kellman, Asplund) - 9. Meier (Hischier), 20. J. Moser (Meier, Hischier). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Persson, Svensson. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 9002.

Švédsko: Högberg - Ekman-Larsson, Pudas, Tömmernes, Folin, A. Lindholm, J. Pettersson, Roos - Bemström, Wallmark, J. Nordström - Friberg, Kellman, Asplund - L. Karlsson, A. Bengtsson, Berggren - O. Lang, Aman, Söderblom. Trenér: Johan Garpenlöv.

Švýcarsko: Berra - Fora, Moser, Loeffel, Marti, Glauser, Kukan, Egli - Bertschy, Thürkauf, Scherwey - Riat, Hischier, Meier- Ambühl, Corvi, Rod - Eggenberger, Heim, Miranda - Künzle. Trenér: Patrick Fischer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články