Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šustr mění v zámoří klub. Z Tampy zamířil do Anaheimu

Andrej Šustr po šesti letech opouští hokejisty Tampy Bay. Český obránce poprvé v kariéře v NHL změnil dres a nově bude působit v Anaheimu, s nímž podepsal roční smlouvu. Útočník Martin Kaut uzavřel nováčkovský kontrakt s Coloradem.

Andrej Šustr
zdroj: ČTK/AP autor: Chris O\'Meara

Sedmadvacetiletý Šustr, který si zahrál na předloňském Světovém poháru, se do NHL prosadil přes univerzitní soutěž NCAA. Ačkoli nebyl draftován, v roce 2013 jej angažovala Tampa.

Od té doby za Lightning v základní části odehrál 318 zápasů, v nichž zaznamenal deset gólů a 53 asistencí. Dalších pět bodů nasbíral 203 centimetrů vysoký obránce v play-off. V roce 2015 postoupil s Tampou do finále Stanley Cupu.

Klub finanční podmínky kontraktu nezveřejnil, podle webu kanadské televizní stanice TSN si Šustr vydělá 1,3 milionu dolarů. Dosavadní roční smlouvu měl na 1,95 milionu dolarů.

Osmnáctiletý Kaut, jehož si nedávno vybralo Colorado jako šestnáctku draftu, uzavřel s Avalanche tříletý nováčkovský kontrakt. Účastník letošního mistrovství světa do 20 let dosud působil v extraligových Pardubicích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články