Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Strůjce bronzového olympijského úspěchu Ramsay povede Slováky i v příští sezoně

Slovenské hokejisty povede i v příští reprezentační sezoně zkušený kanadský trenér Craig Ramsay, který s mužstvem získal v únoru na olympijských hrách v Pekingu bronzové medaile.

Trenér Craig Ramsay (uprostřed) na střídačce slovenské reprezentace
zdroj: ZUMA autor: Lukasz Laskowski

Bývalý dlouholetý hráč a trenér v NHL Ramsay působí na slovenské střídačce od sezony 2017/18. Zatímco v Číně vybojovali Slováci první olympijskou medaili, v Tampere na mistrovství světa ztroskotali podruhé za sebou ve čtvrtfinále. Vyřadili je pozdější šampioni Finové, když otočili skóre z 0:2 na konečných 4:2.

"Spolupráce s Craigem se v posledních letech ukázala jako smysluplná a úspěšná. Craig má nejen respekt hráčů, ale i fanoušků a veřejnosti. Nebylo nad čím přemýšlet. Moc se těším, že bude u týmu pokračovat. Dohodli jsme se na prodloužení smlouvy o další sezonu s opcí na ročník 2023/24. Když budou obě strany spokojené, je možnost, že dohodu automaticky prodloužíme," uvedl prezident svazu Miroslav Šatan.

"Znám se, takže jsem věděl, že když za mnou Miro přijde ohledně další spolupráce, nedokážu říct ne. Tak jsem jednoduše řekl ano. Nedosáhl jsem bodu, v němž bych mohl svou misi ve slovenském hokeji ukončit. Čtvrtfinále s Finy na nedávném šampionátu mám stále v hlavě. Jsem přesvědčený, že jsme ho mohli vyhrát," řekl jednasedmdesátiletý Ramsay.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Slovensko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články