Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Stránský odchází kouzlit na finská kluziště. Přilákal ho Jukurit

Talentovaný útočník Šimon Stránský je novým hráčem finského Jukuritu. S klubem podepsal dvouletou smlouvu. Jukurit z města Mikkeli byl v uplynulé zkrácené sezoně třináctý z patnácti účastníků finské nejvyšší soutěže.

Sport
zdroj: ČT4

Dvaadvacetiletého Stránského nadchl dlouhodobý zájem klubu, ale i celkové jednání. "Jukka Holtari, manažer Jukuritu, se přijel za mnou podívat do Česka, pravidelně se mnou komunikoval a neustále mě přesvědčoval, že o mě opravdu hodně stojí. Zájem Jukuritu byl nejsilnější ze všech, dal jsem na svůj vnitřní pocit a věřím, že bude správný," uvedl Stránský.

Oslovil ho rovněž individuální plán rozvoje. "Určitě bych se chtěl posunout v bruslení a komplexnosti směrem do obrany. Finové jsou v tomhle výborní, věřím, že mi s tímhle v Jukuritu pomůžou. Zároveň mě obrovsky těší jejich důvěra, kterou do mě vkládají. Řekli mi, že pro ně budu klíčovým hráčem. Sice mi je pořád dvaadvacet, ale chci se posunout i v tomhle směru. I proto jsem podepsal, jsem na tuhle roli připravený, chci si ji vyzkoušet. Věřím, že v ní budu úspěšný," prohlásil Stránský.

V klubu má navíc už jednu sezonu za sebou dvacetiletý obránce Jakub Galvas. "Už jsme si párkrát volali, takže mám od něj přesné informace. Mít v začátcích vedle sebe nějakého krajana, to je vždycky výhoda. Stejně tak, když jsem začínal v Kanadě, pomohli mi další čeští kluci. Těším se," řekl Stránský.

Mládežnický reprezentant, na jehož kontě jsou i dva starty v A-týmu národního mužstva, věří, že by mu angažmá na severu Evropy mohlo pomoci zpět do zámoří. V letech 2014 až 2017 hrál za tým Prince Albert Raiders juniorskou WHL, teď ho čeká druhá zahraniční zkušenost.

"Motivace podívat se znovu do zámoří je pro mě pořád velká. Jednu šanci jsem nevyužil, věřím, že dostanu ještě druhou," prohlásil Stránský. Zástupci Jukuritu si Stránského vytipovali na pozici prvního centra.

Ostravský rodák Stránský začal minulou sezonu v dresu Vítkovic, kde odehrál i předchozí dva ročníky po návratu ze zámoří. Ve druhé polovině ledna zamířil na hostování do konce sezony do Brna. Dohromady odehrál za Kometu a Rideru 49 utkání a připsal si 19 bodů za 11 gólů a osm nahrávek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články