Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ani Vítkovice v boji o záchranu nezahálí. Zbavily se odchovance Stránského a z Komety přivedly Hrušku

Po Pardubicích a Litvínovu sáhl k výměně i třetí extraligový klub, který je namočený v záchranářských problémech. Vítkovice angažovaly forvarda Jana Hrušku z brněnské Komety za útočníka Šimona Stránského a obránce Daniela Krenželoka. Stránskému končí po této sezoně aktuální smlouva a bude volným hráčem, Hruška s Krenželokem budou v nových týmech hostovat až do konce příští sezony.

Šimon Stránský
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Čtyřiatřicetiletý Hruška, jenž v brněnských barvách oslavil dvakrát titul extraligového šampiona, odehrál v této sezoně 36 zápasů a připsal si 23 bodů za 10 branek a 13 asistencí. "Pro nás je rozhodující, že je ochoten jít k nám do Vítkovic a bojovat za záchranu, což dokazuje i tím, že chce v našem kádru pokračovat i v následující sezoně," uvedl šéf ostravského klubu Aleš Pavlík.

"To jednoznačně svědčí i o tom, že věří, že náš boj v závěru této sezony bude úspěšný. Je ochoten makat, bojovat o záchranu vítkovického klubu, v neposlední řadě s ním přicházejí bohaté zkušenosti," doplnil Pavlík.

Dvaadvacetiletého Stránského, který v minulé sezoně oblékl dvakrát reprezentační dres a v 36 extraligových startech v tomto ročníku zaznamenal 15 bodů (9+6), se rozhodl uvolnit z více důvodů.

Co sráží Vítkovice v posledních duelech? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Uvědomujeme si, že se zbavujeme talentovaného odchovance, což je vždy velice citlivé. Jenže v současné době je naším jediným cílem záchrana extraligové soutěže a tomu podřizujeme naši veškerou aktivitu. Pro tento boj potřebujeme mít v kádru hráče, kteří jsou ochotní bojovat, makat, dřít, nebát se dostat ránu," vysvětlil Pavlík.

Z pohledu jeho i trenérů v čele s hlavním koučem Mojmírem Trličíkem Stránský tyto požadavky nesplňuje. "Navíc už od podzimu nechce jednat o nové smlouvě a je veřejným tajemstvím, že má nějaký čas podepsanou smlouvu jinde. Proto jsme se rozhodli jej uvolnit," uvedl Pavlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Karlovy Vary

"Místo něj jsme se rozhodli přivést hráče, který je ze své podstaty dříč a bojovník, je ochotný prát se za Vítkovice, přestože za ním není žádná ostravská minulost. V krizové situaci je potřeba změna přístupu. Hry na krásu bylo dost, teď je potřeba boj o záchranu, musí se dřít, makat, jet na krev," zdůraznil Pavlík.

Stejně starý Krenželok má v této sezoně bilanci 32 startů, dva góly a pět nahrávek. Hruška bude připraven nastoupit v novém působišti již v dohrávce 29. kola proti vedoucímu Liberci. V sestavě už bude také jiná čerstvá posila, slovenský zadák s chorvatskými kořeny Mislav Rosandič. Toho získali Ostravané výměnou za Petra Šidlíka z Hradce Králové.

V Brně také skončil americký obránce Jack Glover, který přišel na zkoušku na začátku prosince a neuspěl v Kometě ani v prvoligové Třebíči. Třiadvacetiletý vítěz mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2014 za Kometu sehrál pět utkání a nebodoval. V sedmi duelech za Třebíč nasbíral pět asistencí. Podle facebookového profilu Komety míří Glover do Finska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články