Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Straka se Špačkem si vychutnali exhibiční loučení v Plzni - oba gólově

Plzeň - Rozlučková exhibice hokejistů Martina Straky a Jaroslava Špačka skončila v Plzni smírně 5:5. V utkání hraném na dvakrát 15 minut, které neslo příznačný podtitul "Souboj dvou ptáků", se oba olympijští vítězové z Nagana stihli zapsat mezi střelce, Špaček dokonce dvakrát.

Rozlučková exhibice Jaroslava Špačka a Martina Straky
zdroj: ČTK

"Byl jsem dojatý. Maličko jsem se toho bál a pak mě to pohltilo. Bylo to vážně skvělý a užil jsem si to," prohlásil Straka, jenž ukončil hráčskou kariéru po minulé sezoně. "Jsem rád, že se všechno povedlo a dopadlo to dobře," doplnil Špaček. Ten oživil kariéru loni na jaře během finále se Zlínem a po zisku mistrovského titulu ji zase uzavřel.

Po slavnostním vhazování, které obstarali potomci obou oslavenců, se první prosadil po krásné souhře právě se Strakou Jaromír Jágr, jenž se při představovačce dočkal vedle Straky se Špačkem jako obvykle největšího aplausu. "My jsme toho s Martinem prožili strašně moc, těch zážitků bylo spousta. A byl mým nejlepším nahrávačem v kariéře," řekl novinářům Jágr, který se se svým kamarádem potkal kromě reprezentace také v Pittsburghu a New Yorku Rangers. "A většinu zápasů jsme spolu odehráli i ve stejné lajně. Ta spolupráce mezi námi byla tak dokonalá, že asi těžko bych našel hráče, s nímž jsem si rozuměl tak jako s Martinem," ocenil Jágr. 

Poté ale přišla čtyřgólová šňůra hráčů v dresech se symbolickou "šestkou" na zádech a Špaček zvýšil už na 4:1, hned vzápětí takřka vyprodaná ČEZ Aréna ale aplaudovala i střelci Strakovi. Petr Nedvěd pak sice srovnal, ale "strakovci" nakonec zachránili remízu 27 vteřin před koncem zásluhou "Čužáka" Ryse při power play.

"Jen doufám, že to kluci tak opravdu cítí a je to pro Martina poslední krok, protože není jednoduché vědět, že už se pak nemůžeš vrátit zpátky," doplnil Jágr. Se Špačkem si zahrál pouze v reprezentaci, kde byl na letošním mistrovství světa také jedním z jeho svěřenců, neboť Špaček je asistentem kouče Vladimíra Růžičky. "Je to strašně přísnej trenér, vždyť po mně chtěl, abych ve 42 letech padal do střel," smál se Jágr. 

Nepochybuje, že oba jednou pozve na svou rozlučku. Až jednou přijde na řadu... "Já klukům naznačoval, že doufám, že se ještě těch deset let udrží ve formě a za těch 10 let se tedy všichni rozloučíme," prohlásil Jágr, kromě něhož a Nedvěda se v duelu představily i další velké postavy českého hokeje jako například Robert Reichel, Roman Čechmánek, Marek Malík, David Moravec, František Kaberle či Josef Melichar. 

Po děkovné řeči uzavřela celou exhibici vzpomínková videa obou hokejistů s průřezy jejich kariér. Před úvodním buly nadcházejícího extraligového souboje Plzně s Litvínovem se pak oba za dlouhého potlesku tribun dočkali vyvěšení dresů se svými čísly 28 a 6 pod strop haly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články