Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

State of Hockey dominuje. Ve Frozen Four univerzitní NCAA jsou hned tři týmy z Minnesoty

Univerzitní titul s největší pravděpodobností potřetí za sebou zamíří do mekky amerického hokeje. Do Frozen Four NCAA Championship, které se odehraje druhý dubnový týden v Pittsburghu, postoupily hned tři týmy z Minnesoty. Finálovou čtyřku doplnily univerzita St. Cloud po výhře 4:1 nad Boston College a Minnesotská státní, která porazila 4:0 University of Minnesota. Oba semifinálové zápasy můžete sledovat 8. dubna živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Minnesota - Minnesota State
zdroj: AP autor: David Zalubowski

Tři výběry z jednoho státu se mezi nejlepší čtyřkou objeví teprve podruhé, v roce 1992 měl stejné zastoupení Michigan.

Zároveň poprvé po čtrnácti letech nepostoupil do Frozen Four ani jeden z nasazených týmů v regionálních turnajích.

Mavericks udrželi svého vnitrostátního rivala na pouhých devíti střelách za první dvě třetiny a dvěma rychlými góly v úvodním dějství si vytvořili rozhodující náskok.

Klíčovou roli při tom hrál útočník Ryan Sandelin, který nejprve v 11. minutě přihrál na vítěznou branku Samu Mortonovi a o dvě minuty později sám úspěšně tečoval střelu Jacka McNeelyho.

Pojistku přidala Minnesotská státní v polovině třetí třetiny, poslední gól padl v závěru do prázdné branky Golden Gophers. Brankář Dryden McKay potřeboval na čisté konto 22 zásahů.

Nasazený tým neuspěl ani ve finále Severovýchodní skupiny v Albany. Boston College sice až do poloviny utkání vedl po střele Matta Boldyho, Slovák Dávid Hrenák v brance Huskies už ale poté neinkasoval a jeho spoluhráči ještě do druhé sirény výsledek otočili.

Na góly Luka Jaycoxe a Willa Hammera navázal ve 40. minutě Nolan Walker. Ten byl sice původně vyloučen za nedovolené bránění gólmana Eagles, video ale prokázalo, že ke střetu došlo až poté, co puk překročil brankovou čáru.

Huskies, za které nastoupil i český obránce Ondřej Trejbal, poté už jen uzavřeli skóre do prázdné branky a mohli se radovat z postupu do semifinále, kde na ně čeká Minnesotská státní.

Druhou dvojici tvoří Minnesota Duluth a University of Massachusetts, která jako jediná může narušit letošní nadvládu výběrů nejhokejovějšího státu USA.

Zdroj
collegehockeynews.com, ncaa.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články