Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Minnesota Duluth udržela v NCAA šanci na vítězný hattrick, Severní Dakotu vyřadila v pátém prodloužení

Až střela nováčka Luke Mylymoka mezi nohama couvajícího obránce ukončila v čase 142:13 nejdelší zápas historie finálového turnaje NCAA. Univerzita Minnesota Duluth porazila ve finále Středozápadní skupiny nasazenou jedničku Severní Dakotu 3:2 a postoupila do Frozen Four, kde může útočit na třetí prvenství v NCAA Championship za sebou.

Luke Mylymok slaví vítězný gól do sítě Severní Dakoty
zdroj: duluthnews.com autor: Clint Austin

Trenér Bulldogs Scott Sandelin proti favorizovaným domácím překvapil nasazením brankáře Zacha Stejskala, který odchytal v sezoně jen sedm zápasů.

A rodák z Cohasset v Massachusetts držel čisté konto obhájců titulu, kteří na začátku třetí třetiny utekli do dvoubrankového vedení, až do předposlední minuty.

Pak ale domácí dvakrát během 44 sekund při hře bez brankáře skórovali a vynutili si prodloužení. Šestihodinový zápas nakonec Stejskal nedochytal, ve čtvrté nastavené třetině musel odstoupit kvůli křečím.

Drama ukončil v úvodu pátého prodloužení Mylymok, který převzal puk na vlastní modré čáře a po individuální akci trefil přes obránce přesně mezi betony brankáře Adama Scheela.

Bulldogs postoupili mezi nejlepší čtyřku univerzitního šampionátu počtvrté za sebou a dál mají šanci získat třetí titul za sebou. Jejich dalším soupeřem bude Univerzita Massachusetts, která porazila nečekaného čtvrtfinalistu Bemidji State 4:0.

S výjimkou Bobrů z Bemidji ale sobotní večer patřil minnesotským univerzitám. V Západní skupině porazila Minnesotská státní 4:3 v prodloužení Quinnipiac a o Final Four si zahraje proti rivalům z Univerzity of Minnesota. Golden Gophers přehráli Omahu jasně 7:2.

V Severovýchodní skupině St. Cloud State vyřadila Bostonskou univerzitu po výsledku 6:2 a v druhém kole narazí na dalšího zástupce metropole Nové Anglie. Boston College postoupila přes Notre Dame bez boje kvůli problémům týmu Fighting Irish s covidem-19.

Zdroj
ncaa.com, collegehockeynews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články