Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Sparťan Polášek: Hráli jsme fakt dobře. Porážky je škoda

Liberec – Do Prahy odjíždí s vyrovnaným stavem finálové série 1:1. Nechybělo mnoho a hokejisté Sparty mohli z Liberce vyrážet ještě veseleji. Vedení však v druhém zápase i kvůli své nedisciplinovanosti neudrželi. Adam Polášek další důvod porážky viděl ve chvilkovém polevení v druhé části. Jinak byl však bek Pražanů s výkonem týmu velmi spokojen a prohry je dle něj škoda.

Obránce Sparty Adam Polášek se snaží zastavit libereckého Jakuba Valského
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Sparta měla problémy v úvodu, kdy Bílí Tygři i díky dvěma přesilovkám zasypali gólmana Tomáše Pöpperleho několika ranami. "Věděli jsme, že na nás nastoupí. Včera prohráli a svým způsobem tedy museli. Bylo na nich vidět, jak hodně chtějí, ale my jsme se toho docela dobře zhostili, když jsme ubránili ty první dvě přesilovky. To nás zvedlo," řekl Polášek.

Přišla sice inkasovaná branka během první vlastní přesilovky, ale poté také dva slepené góly a obrat ve skóre. "Byla to škoda. Docela dobře jsme to zvládli, když jsme hned otočili skóre, nakoplo nás to a mám pocit, že jsme hráli úplně v klidu. Jenže druhou třetinu jsme trošku polevili, což nás asi stálo zápas. Ale já si i tak myslím, že jsme předvedli fakt dobrý výkon," prohlásil Polášek.

"Včera jsme si řekli, že jsme splnili z poloviny to, s čím jsme přijeli. I tentokrát to byl hratelný zápas, v závěru nám chyběl gól, pak bychom si to rozdali v prodloužení," litoval Polášek.

Zlomové okamžiky spatřoval ve druhé třetině. "Určitě škoda těch vyloučení," připomněl Polášek. Měl na mysli především trest ve hře pro útočníka Lukáše Klimka, po němž následovalo pětiminutové oslabení, a také moment chvilku poté, kdy bek Marek Hrbas vyhodil kotouč mimo hrací plochu. "Také jsme trošku přestali bruslit a oni toho využili. Bude nás to chvilku mrzet, ale stav je 1:1 a čekají nás dva zápasy doma," řekl Polášek.

Jak se zatím zdá, čím dál tím důležitější pro vývoj celé finálové série bude udržet nervy na uzdě. Liberec podle Poláška nevynechá příležitost k provokaci, ale sparťané si nenechají nic líbit.

"Oni takhle hrají. Jestli tak chtějí hrát, ať si tak hrají. My víme, s čím tam jdeme, a záleží také na rozhodčích, jestli jim to budou žrát nebo ne. My jsme v tomto směru v pohodě. Je to finále, oba týmy do toho dávají všechno, takže jestli to bude vyhrocené, tak se nikdo nebude divit," prohlásil Polášek.

Čtyřiadvacetiletý bek s tvrdou střelou odehrál za 33 střídání téměř 26 minut. Zápas stál hodně fyzických i psychických sil. "My jsme na tom ale se silami dobře," zdůraznil Polášek. "Navíc teď máme dva dny na to, abychom si odpočinuli, tam nevidím problém," doplnil.

V Liberci bylo v obou finálových duelech vyprodáno. Hlediště zaplnilo 7500 diváků. V O2 areně, kde Sparta své zápasy hraje, však lze očekávat dvakrát tak vysokou návštěvu. "Slibuju si od toho, že bude parádní atmosféra. Těšíme se na to," vyhlížel Polášek pondělní utkání číslo 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články