Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Derner kritizoval Klimkovo kopnutí. Do hokeje to nepatří, nemusel jsem zde stát, řekl

Liberec – Ten moment se stal pro celé druhé utkání klíčovým. Sparťan Lukáš Klimek nepochopitelně kopl bruslí libereckého Lukáše Dernera a Bílí Tygři při následné pětiminutové přesilovce dokonali obrat a vyronali sérii na 1:1. Obránce Severočechů byl rád, že mohl po závěrečné siréně slavit vítězství, ale zároveň byl hodně rozzloben na útočníka Pražanů. Podle něj mu totiž Klimkův zkrat mohl způsobit vážné zranění.

Lukáš Klimek ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Jak celá situace vlastně proběhla? Klimek v 36. minutě mezi kruhy před brankovištěm Liberce upadl ve strkanici s Tomášem Mojžíšem a nožem brusle následně kopl Dernera do kolena. Sparťanský útočník dostal trest ve hře, za což má automaticky zastavenou činnost na jeden zápas a jeho zákrokem se bude ještě zabývat disciplinární komise.

"Já jsem se ho tam snažil odtlačit a on to asi neunesl, odnesl to Lukáš Derner a ne já. Stalo se to pak za mnou a přesně jsem ten moment neviděl," řekl Mojžíš. "Viděl jsem Klimka, že leží na zemi, přijel jsem k němu a najednou mě kopl bruslí do míst, kde končí chránič na koleno. Chtěl bych říct, že tohle do hokeje nepatří. Vůbec se mi to nelíbilo," popsal situaci Derner, který si oddechl, že vyvázl bez zranění.

"Díky bohu to odnesl chránič, který jsme museli spravit. Doufám, že tam bude jen modřina a nic s tím nebude," navázal Derner. Podle svých slov podobné zákroky už na ledě zažil. "Ale to bylo spíš nešťastnou náhodou. Ale tohle bylo úmyslně cílené na koleno, jsem rád, že mě netrefil mimo chránič, jinak bych tu asi nestál," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment v utkání Liberec - Sparta: Kopnutí Klimka do protihráče (36. min.)

Derner chápe, že boj o titul provázejí velké emoce, ale Klimkův zákrok byl podle něj hodně za hranou. "Je to finále, každý chce vyhrát, emoce jsou z obou stran, ale musí to být v rámci pravidel," podotkl Derner.

Situaci podle něho nepředcházely ani žádné předchozí vzájemné nevyřízené účty. "Vůbec o ničem takovém nevím. Emoce pracují na plné obrátky, já mu do hlavy nevidím. Jsem rád, že nemá vážnější následky," doplnil dvaatřicetiletý zadák.

Liberečtí nakonec z Klimkova trestu vytěžili klíčovou trefu. "Určitě jsme za to rádi, že nám to pomohlo a dali jsme důležitý gól," dodal Derner.

Sparťané zákrok rozebírat nechtěli

Sparťané nechtěli Klimkův zcela zbytečný faul příliš rozebírat. "Vůbec jsem to neviděl. Fakt ne. Na kostku se moc nekoukám. Jestli tam to kopnutí bylo, tak je to Klímova hloupost. Ale zrovna on není hráč, který by tohle dělal," prohlásil obránce Pražanů Adam Polášek.

Naživo zákrok podle svých slov na tiskové konferenci neviděl ani trenér Josef Jandač. "Teď jsem to krátce viděl na záběru České televize, ale potřeboval bych se na to podívat ještě jednou, protože jsem to viděl opravdu v krátkosti. Především tam byl nejdříve faul na Klimka a ten, když padnul, tak udělal ten pohyb nohou proti a ten kontakt tam byl. Rozhodčí to posoudili, jak to posoudili... Je to samozřejmě velká hloupost," připustil Jandač.

Trest ve hře znamená automatickou stopku na příští zápas. "Co se týká případného disciplinárního trestu, to nechám na disciplinárku. Bakoš dostal podmínku za to, co udělal, tak si myslím, že by mělo být férové, aby..." zastavil své úvahy Jandač. "Nechám to na nich, je to jejich věc. Bakoš dostal podmínku, tak dostal podmínku. Klimek třeba dostane trest na dva až tři zápasy, nebo dostane také podmínku, nevím. Ani to nechci nijak komentovat," prohlásil.

"Já si myslím, že tam bylo jasný kopnutí bruslí a tam asi nemohl žádný jiný trest očekávat. Teď je na lize, aby posoudila, jak to vypadalo," podotkl domácí forvard Michal Řepík.

Obránce Liberce Martin Ševc bral Klimkovo jednání spíše jako zkrat. "Já si myslím, že to ten kluk určitě neudělal schválně. Já jsem to neviděl, tak se k tomu nemůžu vyjádřit. Každý to ale zažije, lítá tam na nějaké (tepové) hranici přes dvě stě, když je na ledě déle. Hráč cítí nějakou křivdu, tak udělá i takovou hloupost, kterou by nikdy neudělal," uvedl Ševc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články