Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta prohrála na Spenglerově poháru i potřetí

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté pražské Sparty prohráli ve čtvrtfinále Spenglerova poháru s týmem Kanady 3:4 v prodloužení, a na turnaji tak skončili s bilancí tří porážek. Sparta si tak na Spenglerově poháru připsala devátou prohru za sebou. Po finálové účasti v roce 2004, kdy na závěr dvakrát nestačila na Davos (ve skupině a ve finále), prohrála všechny čtyři duely o rok později. Vítězný celek se ve čtvrtečním semifinále utká s pořádajícím Davosem.

Až ve třetím zápase na turnaji Pražané inkasovali jako první. Zatímco proti Ženevě i Petrohradu vedli 1:0, tentokrát museli dohánět náskok soupeře. A dokonce dvougólový. Pöpperleho totiž překonal v první třetině Vigier a na začátku druhého dějství Pittis.

Sparta se ale ve druhé části zlepšila a jeden z trojice švýcarských posil Peter ve 28. minutě snížil. Poté sice opět zvýšil náskok Kanady vedené generálním manažerem Markem Messierem Bell, ale důrazný Peter a pohotově tečující kapitán Výborný vrátili Spartu do hry o postup mezi čtveřici nejlepších.

Ve třetí dvacetiminutovce si kanadský tým složený z hráčů působících ve švýcarské lize vytvořil převahu, gól však vstřelit nedokázal. Nejblíže k tomu byl v 51. minutě Pittis, jehož střelu mířící do odkryté branky ale stihl zablokovat Du Bois. V prodloužení se Spartě stalo osudným chybné střídání. Nastavená pětiminutovka se hrála tradičně ve čtyřech, ale Pražané naskočili do hry v pěti a následoval trest. Duel rozhodl Dupont.

Ženeva přehrála Spartak

Hokejisté Servette Ženeva porazili ve čtvrtfinálovém utkání Spartak Moskva 2:0 a zajistili si postup do semifinále, ve kterém se ve čtvrtek utkají s Petrohradem. Moskevský celek od třetí porážky na turnaji, po které v Davosu končí, nezachránil ani solidně chytající český brankář Dominik Hašek. Švýcarský tým, který v základní skupině porazil i pražskou Spartu, rozhodl o výhře a postupu už v první třetině, ve které vstřelil obě branky. V 11. minutě překonal Haška Fritsche, o sedm minut později přidal druhý zásah v přesilové hře Park. A když Stephan udržel čisté konto, bylo o vítězi rozhodnuto.

Výsledky čtvrtfinále Spenglerova poháru:

Sparta Praha - Kanada 3:4 v prodl. (0:1, 3:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Peter (Smoleňák, Kůrka), 34. Peter (Smoleňák, Macholda), 37. D. Výborný (Macholda) - 11. Vigier (Metropolit, Murphy), 22. Pittis (Bell), 32. Bell (Metropolit, McLean), 64. Dupont (Murphy).

Servette Ženeva - Spartak Moskva 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky: 11. Fritsche, 18. Park.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články