Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Spartě vstup do Spenglerova poháru nevyšel, prohrála se Ženevou 3:4

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté pražské Sparty vstoupili do 84. ročníku Spenglerova poháru v Davosu porážkou. V základní skupině A podlehli Servette Ženeva 3:4. Vyrovnaný duel rozhodl za stavu 3:3 gól Paula Savaryho ze 47. minuty. Další utkání odehraje Sparta v úterý od 15:00 proti Petrohradu. Do sestavy Pražanů se po delší absenci vynucené zlomeným článkem prstu na ruce vrátil útočník Kratěna a trenéři nasadili také dvě ze švýcarských posil angažovaných pouze pro tento turnaj. V obraně nastoupil Du Bois a v útoku Peter, gólman Bäumle naopak jen kryl záda Pöpperlemu ze střídačky.

V bezbrankové první třetině se museli mít oba brankáři na pozoru při několika nebezpečných střelách, byť vyložených šancí k vidění mnoho nebylo. Tu největší v dresu Sparty měl již ve čtvrté minutě unikající Ton, který zvolil oblíbené zakončení bekhendovým blafákem, ale neuspěl. Na začátku druhé části pálil při početní výhodě nebezpečně bez přípravy Toms, ale Pöpperle se stihl v brance včas přesunout a puk vyrazil. V polovině utkání šla Sparta do vedení, Kůrka okamžitě po vyhraném vhazování Výborného pohotově zavěsil pod horní tyč. Servette však poměrně záhy přispěchalo s odpovědí, Pöpperle nestačil na Randeggerovu ránu zblízka.

Ženeva navíc chvilku nato hrála přesilovku při Macholdově trestu a stihla ji také brzy využít. I podruhé však šla obě mužstva do šaten za nerozhodného stavu, protože necelou minutu před koncem druhé části zařídil vyrovnání Treille.

Spartě se povedl nástup do třetího dějství, vynutila si přesilovku a Du Bois propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí však fauloval i Treille a pouhou vteřinu před jeho návratem na led vyrovnal Hennessy. Na začátku 47. minuty chyboval za brankou střelec třetího gólu Sparty Du Bois, Salmelainen okamžitě našel najíždějícího Savaryho a ten celý zápas rozhodl. Pražanům k vyrovnání nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Trenér Hořava: Zápas jsme si zkomplikovali svou nedůsledností

"Servette proti nám hrál výborně. Produkoval dobrý systém a v klíčových okamžicích nás dokázal přebruslit. Svou nedůsledností jsme si zápas zkomplikovali. Porážka mě mrzí, protože jsem věřil, že bychom zápas mohli dovést do vítězného konce," uvedl trenér Miloslav Hořava na klubovém webu. Spartu však srazily "tradiční" chyby; i v extralize inkasuje po individuálních zaváháních a naopak své šance neproměňuje. "Nedá se nic dělat, musíme na tom zapracovat a v úterý nás čeká další zápas," dodal Hořava.

Ve večerním duelu skupiny B si druhou porážku připsal moskevský Spartak. Ten nasadil do branky tentokrát svou jedničku Dominika Haška, ale ten nebude na prohru 1:6 s Kanadou vzpomínat v dobrém. Od začátku druhé třetiny jej příliš často nechávali obránci o samotě a svěřenci kouče Marka Messiera chyby důrazně trestali. Spartak Moskva může dojem napravit ve čtvrtfinále, kde se utká s druhým týmem skupiny A. Tím může být v případě vítězství nad Petrohradem i pražská Sparta.

Sparta Praha - Servette Ženeva 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 30. Kůrka (Výborný), 40. Treille, 42. Du Bois (Ton) - 34. Randegger (Hennessy), 37. Fritsche (Bezina, Park), 44. Hennessy (Salmelainen), 47. Savary (Salmelainen). Rozhodčí: Baluška (SR), Hébert (Kan.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 5 782.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články