Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta a Karlovy Vary rozehrají semifinále play-off

Praha - Hokejisté pražské Sparty a Karlových Varů dnes rozehrají první semifinálovou sérii play-off hokejové extraligy. Sparta byla díky posilám zvučných jmen před sezonou pasována na největšího favorita na zisk mistrovského titulu, Západočeši naproti tomu sahali po prvenství loni, kdy ztratili finále se Slavií až v rozhodujícím sedmém utkání.

Oba soupeři na sebe v play-off narazí poprvé. V této sezoně má mírně lepší bilanci Sparta - dvakrát vyhrála v základní hrací době, jednou podlehla v prodloužení a jednou vyšla bodově naprázdno.

Složení semifinálových dvojic určil až výsledek závěrečného čtvrtfinálového duelu mezi Slavií a Vítkovicemi v pondělí večer. Oba týmy se tak na svého soupeře mohly začít konkrétně připravovat až od úterních tréninků

"Nemá cenu mluvit o soupeřích, je to naprosto vyrovnaný, což se ostatně potvrdilo i v sériích, které se hrály na sedm zápasů," uvedl trenér Sparty František Výborný, který si je síly soupeře velmi dobře vědom. První utkání podle něho naznačí, jak by mohla celá série vypadat. "Záleží na tom, jak k tomu oba soupeři přistoupí, zda to bude spíš ofenzivnější, nebo spíš vyčkávaná. Soupeř už má sebevědomí, není to jen mužstvo, které to jede zkusit. Ale i my chceme dál," prohlásil Výborný.

Karlovy Vary se napevno usazují mezi elitou. V sezoně 2006/07 neuspěly v předkole s Třincem, loni již však hrály finále se Slavií. Postup mezi nejlepší dvojici by si Západočeši letos rádi zopakovali, i když trenér Josef Paleček považuje za favorita série Pražany. "Naše šance jsou ale stejné. Sparta má silný útok. Jedeme do Prahy s respektem, ale nebojíme se. Alespoň jeden zápas bychom chtěli vyhrát," řekl Paleček, jehož svěřenci v základní části vyhráli na kluzištích soupeřů deset utkání v normální hrací době. Lepší bilanci nikdo jiný neměl.



Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články