Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Špaček přispěl dvěma přihrávkami k triumfu Buffala nad Phoenixem

New York - Český hokejový obránce Jaroslav Špaček přispěl v pátečním utkání NHL dvěma asistencemi k vítězství Buffala 5:1 nad Phoenixem. Hlavní hvězdou zápasu byl útočník Tim Connolly, který vstřelil dva góly a na další dva přihrál. Na jediný gól Kojotů přihrál Petr Průcha a připsal si tak první bod po výměně z New Yorku Rangers.

Connolly zazářil dva dny poté, co skončily spekulace o jeho výměně, když ve středu před uzávěrkou přestupů podepsal s Buffalem nový dvouletý kontrakt, který mu zaručuje celkový příjem 9 milionů dolarů. "Snažil jsem se na to nemyslet, ale tu nejistotu cítíte. Takže jsem rád, že už je to za mnou a můžu se s celým týmem soustředit na zbytek sezony," prohlásil Connolly.

V brance Sabres opět zářil Patrick Lalime, který v posledních dvou zápasech zastoupil zraněného Ryana Millera a vychytal dvě výhry 5:1. Z 69 střel pustil dohromady jen dvě. "V pravý čas nás podržel několika skvělými zákroky," konstatoval trenér Lindy Ruff.

Hurricanes - Calgary: 6:1, díky Whitneyho hattricku

Velký večer prožil v pátek útočník Caroliny Ray Whitney. Šestatřicetiletý veterán pomohl hattrickem k vítězství Hurricanes 6:1 nad Calgary a po sedmnácti sezonách v NHL dosáhl hranice 300 vstřelených gólů. "Dvakrát během kariéry mě vyměnili, dvakrát jsem byl na waiver listu, spousta lidí včetně mě si nemyslela, že bych mohl tuto metu překonat. Tři sta gólů, to je opravdu hezké číslo," řekl Whitney, který v zápase využil tři přesilové hry.

Carolina získala rozhodující náskok už v první třetině, kterou vyhrála 3:0 a připsala si již šesté vítězství z posledních osmi duelů. Ve vyrovnané tabulce Východní konference tak Hurricanes na desátém místě ztrácejí pouhý bod na šestou Floridu.

Atlanta pokořila Montreal 2:0

Další porážku, už dvanáctou z posledních čtrnácti zápasů, utrpěli hokejisté Montrealu. V pátek se nedokázali ani jednou prosadit na ledě druhého nejhůře bránícího týmu celé ligy Atlanty a prohráli 0:2.

Domácí Thrashers, kteří v sezoně inkasovali 225 gólů, získali vedení v 18. minutě díky trefě Bryana Littlea a hubený náskok hájili až do poslední minuty, kdy při power-play hostů přidal druhý gól do prázdné branky Rich Peverley. Brankář Kari Lehtonen zneškodnil 25 střel a druhé čisté konto v sezoně udržel i díky dvěma výborným zákrokům při šanci Tomáše Plekance v 58. minutě.

"Chytal fantasticky. Nebýt jeho, vypadal by zápas úplně jinak," řekl nováček v dresu Thrashers Zach Bogosian. Kouč Canadiens Guy Carbonneau byl navzdory porážce s výkonem svých svěřenců spokojen. "Makali jsme celých 60 minut. Když budeme v takovém nasazení pokračovat, vítězství přijdou," věří Carbonneau, jehož tým má na 5. místě Východní konference náskok už jen pouhých dvou bodů na deváté Buffalo a desátou Carolinu.

Západní konference

Podobně vyrovnaná situace je i v Západní konferenci. Důležité body v bitvě o postup do play off získal Dallas, který v přímém souboji o osmou příčku vyhrál 3:2 v Anaheimu. Šanci na účast ve vyřazovacích bojích si stále udržují také St. Louis Blues, kteří porazili Tampu 4:3 v prodloužení a za Dallasem zaostávají jen o čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články