Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Špaček: Finové mají možná nejlepšího gólmana na světě

Praha – Asistent trenéra české reprezentace Jaroslav Špaček varuje před kvalitami gólmana Nashvillu a finského týmu Pekky Rinneho, jehož se budou Češi snažit překonat ve čtvrtfinále. Čeští hráči podle něj musí vytvořit větší tlak před brankou než v utkání se Švýcary.

Je nám líto, video expirovalo.
Špaček: Finové mají možná nejlepšího gólmana na světě

"Švýcaři hráli výborně v obraně. Těžké souboje kolem branky vyhrávali a blokovali většinu střel našich obránců. My jsme netrefovali branku," poukazuje Špaček na české problémy v útočné fázi. 

Ve čtvrtfinále bude podle něj nejdůležitější vyzrát na strážce finské branky Pekku Rinneho. "Mají možná nejlepšího gólmana na světě. Bude to pro nás obtížné, pokud se před něj nebudeme tlačit, aby neviděl puk. Když nebudeme trefovat bránu, jako jsme ji dnes od obránců netrefili snad ani jednou, tak to bude hrozně těžké," říká Špaček. 

Do útoku se proti Finům musí tlačit celé pětky, ne jen útočníci. "Nehrát jenom ten český hokej po rozích a za brankou. Musíme začít používat všechny hráče," zdůrazňuje Špaček. Obránci se podle něj v zápase se Švýcary první dvě třetiny málo zapojovali do útočných akcí. Doufá však, že čtvrtfinále Češi zvládnou. "Naši borci vědí, že Den D přijde ve čtvrtek. Připravujeme je na to celý šampionát." 

Po odstoupení Jaromíra Jágra v první třetině byli podle asistenta Špačka čeští hokejisté zaskočení. "Má fantastický turnaj a táhne náš tým. Všichni se chvíli rozkoukávali, co se bude dít. Láďa (Růžička) musel trochu zamíchat sestavou. Ale pak se to srovnalo," řekl Špaček, který však věří, že slavná osmašedesátka bude na čtvrtfinále připravena. 

Špaček je spokojený s tím, jak čeští hráči zvládli samostatné nájezdy, což se může ve vyřazovací části hodit. "Člověk si je musí vyzkoušet před tou atmosférou. Je lepší dát dva góly ze tří nájezdů a být připravený na to, že se to může stát ve čtvrtfinále," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články