Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Voráček: Čtvrtfinále s Finskem bude vypadat podobně jako zápas se Švýcary

Praha – V utkání se Švýcarskem již nešlo o pořadí. Už před zápasem bylo jasné, že české mužstvo obsadí třetí místo ve skupině. Přestože Češi, stejně jako už předtím čtyřikrát na turnaji, prohrávali 0:1, nakonec dokázali vyrovnat a v samostatných nájezdech rozhodli o svém vítězství 2:1. Autorem jednoho z proměněných nájezdů byl i kapitán Jakub Voráček, který pokládá utkání se Švýcary za velmi dobrou přípravu před čtvrtfinálovou řeží s Finskem.

Jakub Voráček proměňuje trestné střílení
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Jak hodnotíte utkání se Švýcary, které bylo především generálkou na čtvrtfinále?

Švýcaři hráli výborně dozadu a my jsme měli problém se přes ně dostat. Hlavně dobře bránili v obraném pásmu. I když jsme kontrolovali puk, moc střel na jejich branku nešlo, protože dobře kryli lajny směrem do branky. Dobré dva body, ale hra samozřejmě může být lepší. Hlavně v přesilovkách. V prodloužení jsme v ní mohli rozhodnout, ale vyhráli jsme aspoň na nájezdy.

Co pozitivního si z duelu odnesete směrem ke čtvrtfinále?

Zase jsme vyrovnali za stavu 0:1. Za nepříznivého stavu jsme nepanikařili. Hráli jsme dobře, Ondra Pavelec chytal výborně. Ale musíme víc střílet na branku.

Zatímco na začátku turnaje vám přesilové hry šly skvěle, v posledních utkáních již to úplně ideální není. Čím to?

Jak jsem říkal, Švýcaři hrají dobře lajny před brankou. Nikdy není volná střela. Ono to možná z hlediště nebo v televizi vypadá, že ta střela tam je. Ale oni střely výborně blokují. Proto jsme si dávali nahrávky jakoby navíc a někdy se to nepovedlo. Ale máme den na to je natrénovat a doufejme, že to bude ve čtvrtfinále lepší.

Cítil jste, když se nedařilo, že jako kapitán a lídr týmu to musíte – jak se říká – vzít na sebe?

Tak ano, snažil jsem se hodně střílet. Ale je to těžké. Proti Švýcarům to chce alespoň trefit bránu na dorážku a pak to tam domlátit. Oni už posledních pár let hrají výborně. Dobře brání. Hrají dobře v obranném pásmu. Ale my jsme zůstali trpěliví a nakonec jsme vyhráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švýcarsko

Vy už jste na turnaji proměnil druhý nájezd a opět zcela suverénně. Budete si věřit i příště?

Určitě. S tím nemám problém. Ondra Pavelec se předvedl výborně v bráně, já s Vondrkou proměněné dva nájezdy, to je před play-off výborné. V Německu nám to vyhrálo šampionát.

Jak tým vnímal odstoupení Jaromíra Jágra v první třetině utkání?

Jaromír patří k nejlepším hráčům na turnaji. Hraje dobře dopředu, je nebezpečný a utahá jejich obránce. Chyběl nám, ale to se prostě stává. Hráči se občas zraní a my se musíme naučit hrát bez něj.

Ve čtvrtfinále narazíte na Finsko. Co vás čeká?

Myslím, že to bude podobný zápas jako se Švýcary. Když nedostanete čtyři zápasy gól, tak to svědčí o tom, že hrajete výborně v obraně. Mají i výborného gólmana. Musíme být trpěliví a hrát dobře do obrany také. Třeba ten zápas skončí 1:0 nebo 2:1.

Z tohoto pohledu bylo utkání se Švýcarskem dobrou přípravou na čtvrtfinálový duel, že?

Řekl bych, že to utkání bude vypadat podobně. Všichni vědí, že jak Švýcaři, tak Finové hrají výborně do obrany, což na turnaji prokázali. Je dobře, že jsme dnes vyhráli, ale ve čtvrtek to může být ještě lepší. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články