Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ve druhém finále musíme hrát lépe, shodují se Crosby i trenér Babcock

Toronto – Kanaďané sice naplnili roli favorita a první finálový duel proti Výběru Evropy vyhráli 3:1, ovšem v porovnání s předchozími výkony na turnaji tentokrát herně nenadchli. "Samozřejmě máme hodně prostoru ke zlepšení, ale našli jsme cestu, jak zápas vyhrát. Ale nebyli jsme z nějakého důvodu tak dobří jako jindy. V příštím utkání budeme hrát mnohem lépe," ujistil kouč Mike Babcock.

"Sid the Kid" je v Torontu lídrem Kanady
zdroj: ČTK/ZUMA/Joel Marklund

Na střely mezi tyče vyhráli jeho svěřenci 38:33, mírně lepší byli i v dalších ukazatelích, ale nebyli tak suverénní, jak se očekávalo. "Důležité je, že jsme přes to všechno vyhráli. Povedlo se nám dát ve správný čas góly po soupeřových ztrátách. A myslím, že jsme odehráli dobrou třetí třetinu," řekl Babcock.

Kanadu zachránila produktivita první útočné formace, která zařídila dva góly, a její trio Crosby, Patrice Bergeron a Brad Marchand si v utkání připsalo celkem šest kanadských bodů. Vítězný gól měl sice na svědomí Steven Stamkos, ale Bergeronova trefa z 50. minuty přinesla týmu velké uklidnění. "Příště ale budeme potřebovat více lidí na palubě," podotkl Babcock v očekávání, že překvapivý finálový soupeř se jen tak nevzdá.

"Naše lajna předvedla docela slušný výkon. Vytvořili jsme si pár šancí a bylo dobré, že jsme některé z nich proměnili a dali góly, když je tým potřeboval. Věřím, že budeme v dalším utkání moci stavět na třetí třetině, v níž jsme jako celý tým hráli dobře," uvedl Crosby.

Připustil ale zároveň, že svůj podíl na tom, proč se Kanada nedostala do obvyklé ráže, v níž vypadá zcela nezastavitelně, měl i dobrý výkon soupeře. "Bylo to od obojího něco. My určitě umíme zahrát lépe, ale oni nás donutili k chybám. A jsou hodně nebezpeční rychlým přechodem do útoku po ztrátě puku. Víme, že pokud by se chyby opakovaly, mohou nás přijít ve druhém zápase hodně draho," prohlásil Crosby.

Lídr Pittsburghu, s nímž letos vyhrál podruhé v kariéře Stanley Cup, na turnaji září. Crosby má jako nejproduktivnější hráč turnaje na kontě už devět bodů za tři góly a šest nahrávek. Marchand je se čtyřmi góly nejlepším střelcem a připsal si sedm bodů, Bergeron přispěl šesti (3+3). Celé trio tak zaznamenalo za pět zápasů celkem 22 bodů (10+12).

"Je mezi námi dobrá chemie, což je fajn, ale i tak nevíte, zda to bude fungovat a budete dělat body. Je každopádně pěkné vidět, že se nám povedlo dostat párkrát puk do sítě. Budeme dál makat a snažit se, abychom si vytvořili šance na další góly," uvedl Crosby.

"Jsou vážně dobří. Jsou to tři elitní hráči, přičemž typově je každý z nich jiný. A hrají dobrý turnaj. I když nevím, jestli jim zápas vyšel až tak dobře jako jindy, i tentokrát zahráli výborně," ocenil Babcock.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články